2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Radar

Radar – Fegyvert adtak egy kilencéves kezébe?

Még áprilisban lőtték ki hazánkban azt a védett farkast, amely Svájcból indult útnak egy nyomkövetővel a nyakán. A büntetőeljárás máig zajlik, és újabb részletek is kiderültek az ügyben, miszerint egy 9 éves gyermek húzta meg a ravaszt. Ennek lehetőségét mi is górcső alá vettük vadászpuskával egy lőtéren.

  • Radar – Fegyvert adtak egy kilencéves kezébe?

Augusztus elején fogta el a TEK azt a két vadászt Hidasnémetiben, akik a gyanú szerint részt vettek a fokozottan védett állat lelövésében. Sajtóértesülések szerint viszont a golyós vadászfegyverrel az egyik gyanúsított 9 éves fia adta le a végzetes lövést, amely több szempontból is kérdéseket vet fel, illetve a büntetés mértékét is súlyosbíthatja.

Viplak Attila lőtér-tulajdonos szerint nehéz elképzelni, hogy egy gyermek ilyen pontosan lőjön egy ekkora erejű fegyverrel.

Azt is megnéztük, hogy milyen lőszer lehetett az, amely meg tud ölni egy farkast, hiszen a tetem azóta sem került elő.

Felnőttként is nagy gyakorlatot igényel egy állat kilövése. Most mi is kipróbáltuk, hogy egy egyszerű lövés milyen összpontosítást igényel.

Hogy tényleg a 9 éves kisfiú végzett-e a farkassal, azt még nem tudni. A tárgyalások még tartanak, a bizonyítás tetem hiányában pedig nehéz. Egy biztos, ha egy kisfiúnak fegyvert adtak a kezébe, az súlyosbítja a már így is jelentősen halmozott szabálysértést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!