2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Radar

Radar - Élethű robotok

Élethű robotokat is bemutattak a 2023-as Robot Világkonferencián, Pekingben. Ezek a robotok képesek a kifinomultabb mozgásokra és különféle arckifejezésekre. A kiállításon a robotikai ipar új technológiáit, új termékeit és új megoldásait is bemutatták.

  • Radar - Élethű robotok

Emberszerű robotok integetnek a 2023-as Robot Világkonferencián, Pekingben. A látogatókat többi között mesterséges intelligencia-modulokkal ellátott élethű humanoid robotok bemutatója várta a kínai fővárosban. Az új technológia továbbfejlesztette az emberhez hasonló robotok arckifejezését, gesztusait és ujjmozdulatait.

Az emberhez hasonló robotok egyes látogatóktól dicséretet kaptak, míg mások megdöbbenésüket fejezték ki a hiperrealisztikus megjelenésük miatt.

A robotkutyák is bemutatták, hogy mit tudnak. A CyberDog képes szaltókra és más trükkökre. És csakúgy, mint egy igazi kutya, élvezi, ha gazdája az álla alatt csiklandozza.

Emellett képes követni egy sor alapvető emberi jelzést, például a mancsát a gazdája kezébe tenni, és még olyan információkról is képes értesíteni a gazdáját, mint a legfrissebb időjárási viszonyok. Mi több, ellentétben egy valódi kutyával, amely séta közben például ugat vagy morgolódik, az elektronikus háziállat nyugodt és jól viselkedik.

Egy másik figyelemfelkeltő kiállítási tárgy egy teljesen automatizált robot barista, amely a latte-művészettel nyűgözte le a látogatókat.

De olyan orvosi robotok is láthatóak, mint a hörgőtükrözéshez és érrendszeri beavatkozásokhoz tervezett robotok, valamint intelligens csatornázó- és tűzoltógépek.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!