2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Radar

Radar - Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet

Az anyatejes táplálás Világhetét 1992 óta ünnepeljük minden év augusztus 1–7. között. A kampány célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az anyatej fontosságára. Ennek apropóján az ország több pontján, így Egerben is színes programokat tartottak az érdeklődőknek.

  • Radar - Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet

Az anyatej az egyik legfontosabb a babák és kisgyermekek fejlődésében, hiszen az édesanya szervezete alkalmazkodik a csecsemő igényeihez. 

Az egészséges kötődés kialakításához egy másik jó gyakorlat a hordozás, ami egyidős az emberiséggel. Így nem csupán két szabad keze marad a szülőnek a mindennapi tevékenységek elvégzéséhez, de a testkontaktus segít is a babának a nyugalom fenntartásához.

Többféle eszköz közül is lehet választani, amelyek a szoptatást is megkönnyíthetik. Fontos megjegyezni, hogy az anya testalkatától és a baba ízlésétől is függ, hogy melyik hordozó válik be, így a kiválasztáshoz érdemes hordozási tanácsadó segítségét kérni.

Tanulmányok támasztják alá, hogy mennyi előnye van az anyatejes táplálásnak a különböző tápszerekkel szemben. Ha pedig valaki elakad a szoptatásban vagy nehézségei akadnak, érdemes felkeresni egy szoptatási tanácsadó szakembert.

A szoptatás világhetén is arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az igény szerinti anyatejes táplálás a baba-anya kötődés kialakulásához. Egerben az Összhang Egyesület interaktív programokra várta az édesanyákat.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!