2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Radar

Radar - Átadták a Kis-Sajó Menti Ökumenikus Turistautat

A 17 kilométer hosszú útvonalon megjelenik a vallási sokszínűség. Egyedülálló kezdeményezésről van szó, mely hozzájárulhat a vallási turizmus fellendüléséhez hazánkban.

  • Radar - Átadták a Kis-Sajó Menti Ökumenikus Turistautat

Hazánk világviszonylatban is különleges vallás turisztikai értékeket tudhat magáénak. Ma például egy olyan Kárpát-medencében is egyedülálló ökumenikus turistautat adtak át Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében, amely széleskörű összefogás révén szeretné bemutatni a helyi értékeket a látogatóknak.

Hazánk vallásturisztikai attrakcióinak bemutatásáért jött létre 2021-ben a Nemzeti Vallásturizmus Tanács is.

A Kis-Sajó Menti Ökumenikus Turistaút összesen 17 kilométer hosszúságú, a hat részt vevő településen mindegyik történelmi felekezetnek van temploma, a zsidó hit követőinek pedig Sajóvámoson közel 30 sírhelye. Az útvonal autóval, kerékpárral, gyalogosan, de akár lóháton is bejárható. Az ünnepségen a résztvevő falvak bemutatkoztak, valamint a történelmi egyházak egy-egy éneke hangzott el, emellett egy zsidó egyházi ének Markovics Zsolt miskolci főrabbi előadásában.

További epizódok

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot. 2023. december 05.
Radar - 23 milliárdos kokainfogás Budapesten + videó

Radar - 23 milliárdos kokainfogás Budapesten + videó

23 milliárd forintnyi nagy tisztaságú kokaint találtak a budapesti rendőrök a csepeli szabadkikötőben. 2023. december 05.
Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

A nem veszélytelen manővert a Nyíregyházi Állatparkban hajtotta végre krampuszával együtt, a látogatók szeme láttára. 2023. december 04.

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!