2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 10:55

Radar

Radar - “Adj utat, ments életet”

A mentők szirénájának hangja gyakran hallatszik a városokban. Azonban az egyre növekvő és egyre korszerűbb gépjárművekben, már nehezebb észlelni a szirénázó életmentőket. Nem csoda, hogy évente számos balesetet szenvednek a Mentőszolgálat munkatársai, és velük együtt ellátásra szoruló betegek is. Sebességkorlátozással próbálja a mentőszolgálat biztonságosabbá tenni bajtársaik munkáját.

  • Radar - “Adj utat, ments életet”

Az Országos Mentőszolgálat egy évre vonatkozó statisztikái: 1,2 millió eset, és 50 millió kilométer közutakon. Az 50 millió kilométer megtétele, olykor kisebb nagyobb balesetekkel jár. Jelenleg évente átlagosan 70 súlyos mentőbaleset történik Magyarországon.

Egy-egy súlyos esetben mérlegelnie kell a mentősöknek, hogy gyorsabban vagy biztosabban. Az Országos Mentőszolgálat a saját gépkocsivezetői számára is határt húz, a balesetmentes és biztonságos közlekedés érdekében az “Adj utat, ments életet” kampány keretében.

Az új szabályok szerint a mentőautók szirénázva is legfeljebb plusz 30 km/órával léphetik túl a többi közlekedőre vonatkozó legnagyobb megengedett sebességet. A kereszteződésekbe csak 30 km/órás sebességgel mehetnek. A mentőautók szirénája a maximálisan megengedett legnagyobb hangerőn működik, ennek ellenére gyakran előfordul, hogy figyelmetlenek az autósok. 

Figyeljünk az utakon! Lássunk és halljunk is, mert mi is életeket menthetünk, ha segítjük a mentők munkáját. A szirénázó járművekre vonatkozó biztonsági szabályok együttesen alkalmasak lehetnek a mentőbalesetek megelőzésére és a mentők biztonságos és gyors közlekedésének elősegítésére.

A teljes riport:

További epizódok

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

A nem veszélytelen manővert a Nyíregyházi Állatparkban hajtotta végre krampuszával együtt, a látogatók szeme láttára. 2023. december 04.
Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Az MLSZ óriási érdeklődésre számít a magyar válogatott meccsein. 2023. december 04.
Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

A banda tagjai egy meghiúsult üzletért akartak visszavágni egy férfin, akinek terhes feleségét is megverték. Az elkövetők szerencsétlenségére az egészet fényes nappal felvette a térfigyelő kamera. 2023. december 01.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.
Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

A Hamász már a tűzszünet lejárta előtt rakétatámadást indított Izrael ellen és a válasz sem maradt el. Az Izrael és Hamasz közötti háború így az 56. napjához érkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!