2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Publi Cafe: Örökre az ellenzéken ragad, hogy most akadályozták a védekezést

2020. március 26., csütörtök 21:55

Hétfőn az ellenzék nem támogatta, hogy az Országgyűlés eltérjen a házszabálytól és így a koronavírus törvényt csak jövőhéten tudják leghamarabb elfogadni, dacára annak, hogy az alaptörvény szerint a kormány veszélyhelyzetről szóló rendelete a pénteken napon lejár.

„Itt nem arról van szó, hogy a kormánynak tartanak be, hanem egész egyszerűen arról van szó, hogy egészen felfoghatatlanul kicsinyes és pitiáner, vélt politikai haszonszerzésből akadályozzák a vírussal szembeni védekezést. Amikor persze megvádolják őket, egyébként teljesen jogosan azzal, hogy gyakorlatilag a vírusnak drukkolnak, akkor fel vannak háborodva”

- fogalmazott Bayer Zsolt. 

„Ezek a nevek ott lesznek mindig. Mi elindítottunk egy blogot a 888-on, az a neve, hogy "Gazemberek" és azt hiszem ez a hétfői nap is idekívánkozik. (…) A szavaknak mérgező szemantikája van. Az ellenzéki média és az ellenzéki pártok is megkísérelték átkeretezni ezt az egész történetet. Ugye itt az egész felhatalmazási törvény az egy rossz emlékű szó és a diktatúrával kapcsolatos. Itt pedig egy egészen más kérdésről van szó: hogyan lehet határozottan és gyorsan védekezni a vírus terjedése ellen. Én azt is egy fertőző jelenségnek látom, hogy az ellenzéki sajtó és az ellenzéki pártok mindent megtesznek annak érdekében, hogy szűk látókörűen és egész egyszerűen a saját politikai érdekeiket követve próbálják meg az események értelmét megadni”

- mondta G. Fodor Gábor. 

„Egyszerű a helyzetünk, 52 címeres gazember nevét kell megjegyeznünk és 2022-ig folyamatosan mantráznunk és emlékeztetni az embereket arra, hogy ki az az 52 ellenzéki politikus és gazember, aki hétfőn rosszul szavazott és egy nagyon-nagyon rossz döntést hozott. Szerintem ezzel az ellenzék egy hatalmas nagy öngólt lőtt, ez már a közvélemény kutatásokból is látszik. De hát azon már egyáltalán nem lepődünk meg, hogy az ellenzék nem tud helyesen írni, azon sem lepődünk meg, hogy az ellenzéknek alapvető szövegértési problémái vannak, pedig azért ez mégiscsak egy érettségi feladat és már a 18 éves diákjainktól elvárjuk azt, hogy az érettségin szövegértési problémáik ne legyenek”

- mondta Szarvas Szilveszter.

Teljes adás:

HírTV