2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Publi Cafe: Még a bunkó elvtársak sem fenyegetőztek így a parlamentben

2021. április 14., szerda 20:50

Gyurcsány Ferenc végleg eljutott oda, hogy nincs helye a parlamentben? Ha a jobboldal a tizedét megengedné annak, amit bizonyos ellenzéki politikusok tesznek, mekkora lenne a közfelháborodás? Publi Cafe című műsorunk vendége volt Rákay Philip producer, médiaszakember és Kiszelly Zoltán politológus. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

Mint az ismert, a múlt héten Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott a parlamentben, hogy a kormánypárti politikusoknak 2022-től „nem lesz kegyelem”A tavalyi „földönfutózás” óta a DK elnöke kapcsán azt lehetett látni, mintha visszavonulót fújt volna, atyáskodó pózt vett fel, a szeretet politikájáról beszélt, most pedig olyan hangot ütött meg, ami az 1950-es években is megállta volna a helyét, hiszen arról beszélt, amennyiben ő hatalomra jut, akkor a politikai ellenfeleit el fogják vinni.

Trombitás Kristóf felvezetőjére reagálva Rákay Philip úgy fogalmazott,

a legaljasabb, legundorítóbb, posványos, lábszagú Kádár-korszakban sem engedte volna meg senki sem magának nyilvánosan ezt a fajta beszédet.

A színvonal legalább a látszat szintjén, még a négy, illetve hat elemit végzett, egykor juhászokból miniszterré keveredett bunkó elvtársakból sem jött ki ez a fajta beszéd – tette hozzá a médiaszakember.

Feltette a kérdést:

komolyan vannak olyan magyar nemzettársaink, akik erre az emberre úgy tekintenek, mint egy lehetséges egy potens valós jelöltre (…) 2022-ben van olyan értelmes ember, akinek ez a tempó alternatívát jelent?

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy előre betervezett, vagy spontán volt-e a botrányos parlamenti felszólalás, Kisszely Zoltán úgy vélte, abszolút rögtönzöttnek tűnt és ilyenkor Gyurcsányék nyilván nagyon örülnek, hogy napokig róluk van szó és ez is lehetett a cél.

A gyurcsányi kommunikáció olyan egyszerű, mint a faék, ő mindig elmegy a szélső pozícióba és onnantól az ellenzék már hozzá kell, hogy mérje magát: Fekete-Győr csak felfüggesztette volna a jobboldali újságírók munkáját, Gyurcsány már elvitetné a túloldali politikusokat

– mutatott rá a politológus.

Teljes adás: 

További témáink:

  • Közös kampányra hívja Orbán Viktort a Momentum elnöke – Skype-on kapcsoltuk Nacsa Lőrincet, a KDNP frakciószóvivőjét és bemutattuk Apáti Bence legújabb vlogbejegyzését is
  • Vadai Ágnes ismét a Sinopharm vakcináját támadta
  • Márki-Zay ellenzéki árulókról elmélkedik

HírTV