2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Kígyót melengetnek a keblükön Nyugaton a liberálisok

Migránsterror, vita az EU-s hitelekről, újabb antiszemita botrány a Jobbikban, és az igazi lázadás konzervatívnak lenni. Többek között ezeket a témákat vitatta meg vendégeivel, Pesty Lászlóval és Pataki Tamással Trombitás Kristóf műsorvezető a Hír TV Publi Cafe című műsorában.

A műsor első témája előtt levetítették Apáti Bence legújabb vlog bejegyzését, amelyben a Magyar Nemzet főmunkatársa, a Hír TV műsorainak rendszeres vendége a Franciaországban nemrég agyonvert buszsofőrről beszélt. A buszvezető bűne annyi volt, hogy a négy "fiatalt" felszólította arra, hogy vegyenek jegyet, és viseljenek az arcukat eltakaró maszkot utazás közben. Az eset kapcsán Apáti Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy meglepő mód a független objektív sajtó sem idehaza, sem külföldön nem firtatja az elkövetők hátterét. A hatóságok sem a fiatalok nevét, sem a fotóját nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor egy rendőrcsoport feldühödve ezen a húzáson, megosztotta a „fiatalok” fényképét és neveit, és kiderült, hogy Mohamed és társai verték agyhalottra fényes nappal az 59 éves sofőrt, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A videóban elhangzottakra Trombitás Kristóf úgy reagált, hogy

ez az eset lassan már nem számít rendkívülinek Nyugaton, szinte fel sem kapjuk már a fejünket olyan hírek hallatán, hogy migránsok követtek el erőszakos bűncselekményeket.

A baloldali sajtó pedig minderre rátesz még egy lapáttal, hiszen ilyen történések után, ha mégis kiderül kik a tettesek, akkor azt feltétlen leközlik, hogy azok másod- vagy harmadgenerációs bevándorlók. Ezek az esetek is jól bizonyítják, hogy az integráció évtizedekkel később sem ment még végbe ezekben a társadalmi rétegekben – húzta alá a műsorvezető.

Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója ez csak azt jelzi, hogy

a problémának még mélyebb a gyökere, mint gondolták, hiszen ezek a fiatalok hiába másod-vagy harmadgenerációs bevándorlók, mégis vissza tudják őket rántani a radikális iszlám eszmékhez.

Pesty László dokumentumfilmes pedig megjegyezte, hogy 2015 óta a nyugat-európai balliberális politikai erők és hozzájuk köthető, magukat civilnek nevező szervezetek örömmel fogadják a hozzájuk beáramló migránsokat. Ennek a folyamatnak a kapcsán Pesty László azt a kérdést tette fel: hogy

a liberálisok ilyenkor nem gondolnak abba bele, hogy egy alapvetően autokratikus és diktatórikus berendezkedésű kultúra tagjait ölelik a keblükre, akik szokásaikból fakadóan pár évtizeden belül demográfiai eltolódást is okozhatnak az adott országon belül, és idővel ezt kihasználva politikai befolyásra is szert tehetnek.

A műsor hátralévő részében szó esett olyan témákról is, mint az antiszemitizmus, amelynek a néppártosodó Jobbik pengette meg a napokban ismét a húrjait az Országgyűlésben, amikor egy képviselőjük lezsidózta Deutsch Tamást. De alaposan körbejárták az uniós hitelfelvétel ügyét, és újabb részletek hangzottak el az európai kisebbségek jogaiért folyó aláírásgyűjtésről is.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

A Publi Cafe vendégei Ferencz Orsolya és Kohán Mátyás voltak. 2021. szeptember 09.

Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

M. Kovács Róbert műsorvezető vendégei a Publi Caféban Rákay Philip és Kiszelly Zoltán voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!