2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Publi Cafe: Kígyót melengetnek a keblükön Nyugaton a liberálisok

Hír TV

2020. július 16., csütörtök 21:55

Migránsterror, vita az EU-s hitelekről, újabb antiszemita botrány a Jobbikban, és az igazi lázadás konzervatívnak lenni. Többek között ezeket a témákat vitatta meg vendégeivel, Pesty Lászlóval és Pataki Tamással Trombitás Kristóf műsorvezető a Hír TV Publi Cafe című műsorában.

A műsor első témája előtt levetítették Apáti Bence legújabb vlog bejegyzését, amelyben a Magyar Nemzet főmunkatársa, a Hír TV műsorainak rendszeres vendége a Franciaországban nemrég agyonvert buszsofőrről beszélt. A buszvezető bűne annyi volt, hogy a négy "fiatalt" felszólította arra, hogy vegyenek jegyet, és viseljenek az arcukat eltakaró maszkot utazás közben. Az eset kapcsán Apáti Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy meglepő mód a független objektív sajtó sem idehaza, sem külföldön nem firtatja az elkövetők hátterét. A hatóságok sem a fiatalok nevét, sem a fotóját nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor egy rendőrcsoport feldühödve ezen a húzáson, megosztotta a „fiatalok” fényképét és neveit, és kiderült, hogy Mohamed és társai verték agyhalottra fényes nappal az 59 éves sofőrt, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A videóban elhangzottakra Trombitás Kristóf úgy reagált, hogy

ez az eset lassan már nem számít rendkívülinek Nyugaton, szinte fel sem kapjuk már a fejünket olyan hírek hallatán, hogy migránsok követtek el erőszakos bűncselekményeket.

A baloldali sajtó pedig minderre rátesz még egy lapáttal, hiszen ilyen történések után, ha mégis kiderül kik a tettesek, akkor azt feltétlen leközlik, hogy azok másod- vagy harmadgenerációs bevándorlók. Ezek az esetek is jól bizonyítják, hogy az integráció évtizedekkel később sem ment még végbe ezekben a társadalmi rétegekben – húzta alá a műsorvezető.

Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója ez csak azt jelzi, hogy

a problémának még mélyebb a gyökere, mint gondolták, hiszen ezek a fiatalok hiába másod-vagy harmadgenerációs bevándorlók, mégis vissza tudják őket rántani a radikális iszlám eszmékhez.

Pesty László dokumentumfilmes pedig megjegyezte, hogy 2015 óta a nyugat-európai balliberális politikai erők és hozzájuk köthető, magukat civilnek nevező szervezetek örömmel fogadják a hozzájuk beáramló migránsokat. Ennek a folyamatnak a kapcsán Pesty László azt a kérdést tette fel: hogy

a liberálisok ilyenkor nem gondolnak abba bele, hogy egy alapvetően autokratikus és diktatórikus berendezkedésű kultúra tagjait ölelik a keblükre, akik szokásaikból fakadóan pár évtizeden belül demográfiai eltolódást is okozhatnak az adott országon belül, és idővel ezt kihasználva politikai befolyásra is szert tehetnek.

A műsor hátralévő részében szó esett olyan témákról is, mint az antiszemitizmus, amelynek a néppártosodó Jobbik pengette meg a napokban ismét a húrjait az Országgyűlésben, amikor egy képviselőjük lezsidózta Deutsch Tamást. De alaposan körbejárták az uniós hitelfelvétel ügyét, és újabb részletek hangzottak el az európai kisebbségek jogaiért folyó aláírásgyűjtésről is.

Teljes adás:

Hír TV