2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Évtizedek óta ripacskodik Gyurcsány Ferenc a közéletben

Egykori miniszterelnök fenyeget művészeket, az ellenzéki pártok már csak diktafonnal a zsebükben tárgyalnak, úgy tűnik, mégis csak lehet másik Index és újra migránsok próbáltak erőszakkal betörni az országba. Többek között ezeket a témákat vette górcső alá vendégeivel, Lentulai Krisztiánnal és Pataki Tamással Trombitás Kristóf a Hír TV Publi Cafe című műsorában.

  • Publi Cafe: Évtizedek óta ripacskodik Gyurcsány Ferenc a közéletben

Gyurcsány Ferenc egészen konkrétan azzal fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, hogy amennyiben a jövőben rajta múlik, a Nemzeti Színház igazgatójának és másoknak levegőtlen világ jön, sőt, földönfutókká lesznek. Apáti Bence erről készítette el legújabb videóját. Ennek kapcsán tette fel a kérdést a műsorvezető, hogy mi tört el most a bukott miniszterelnökben, hogy ilyen kijelentésekre vetemedett, hogy minden jobboldali körül elfogy majd a levegő és földönfutóvá lesz.

Lentulai Krisztián Gyurcsány Ferenc azon félmondatára hívta fel a figyelmet, hogy „neki és másoknak”. A Karc FM főszerkesztő-helyettese kijelentette, hogy ez a fenyegetés bizony nemcsak a színházi világ szereplőinek szólt, hanem az egész jobboldalnak. Lentulai szerint

ez a gyurcsányi karakterrajzba beleillik, mert a volt miniszterelnök csak azért tud ilyen hangzatos Facebook-posztokat írni, mert a viszonylag jámbor és jóindulatú jobboldali társadalomnak köszönhetően még szabadlábon van.

A Karc FM főszerkesztő-helyettese arra is kitért, hogy nem véletlen „szívügye” a kultúra, hiszen elég csak ránézni, minden felszólalása egy színpadi alakítás, így elmondható, hogy Gyurcsány az az ember, aki évtizedek óta ripacskodik a magyar közéletben. Majd Lentulai arról is vallott, hogy ő mindig arra törekedett, hogy egy művész művészi tevékenységét és társadalmi, politikai szerepvállalását igyekezett külön venni, nem pedig összemosni.

Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy Gyurcsány dühe abból a baloldali hagyományból ered, amelyből a volt miniszterelnök is kinőtt. Majd emlékeztetett arra, hogy Gy. Németh Erzsébet valamivel korábban Eszenyi Enikő ellen fordult, amiért a volt direktor nem vett részt egy színházas tüntetésen még decemberben. A Magyar Nemzet újságírója arra is felhívta a figyelmet, hogy

a jobboldal a kultúrharcban egy mintegy 70 éves hátránnyal indul, hiszen korábban a balliberálisok minden fontosabb bástyát leuraltak akár a színház, akár a közművelődés vagy akár az irodalom terén. Ezeknek az előnyöknek a feladása pedig nehezen megy, innen ered ez a hatalmas düh

– húzta alá Pataki Tamás.

A műsor második felében szó esett arról a nyílt háborúról is, amely Gödön robbant ki az ellenzéki összefogás tagjai között, de nem mehettek el szó nélkül a baloldal zavargásokkal való fenyegetőzése mellett sem.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!