2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Publi Cafe: Donald Trumpnak óriási médiaellenszélben kellett helyt állnia

2020. november 4., szerda 20:53

A mainstream média és a balliberális elit elhitte a saját propagandáját – hangzott el Publi Cafe című műsorunkban arra reagálva, hogy csakúgy, mint négy éve a felmérések (melyeket nevezhetünk propagandának is) megint nem voltak pontosak, hiszen folyamatosan arról szóltak, hogy mekkora hátrányban van a regnáló amerikai elnök. Ezúttal Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember, valamint Kiszelly Zoltán politológus fejtette ki véleményét az amerikai elnökválasztási kampányról, a voksolás lehetséges kimeneteléről, azok várható következményeiről, de szó volt a bécsi terrortámadásról, Jakab Péter újabb provokációjáról és arról is, hogy Románia ünnepnappá nyilvánítja június 4-ét. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

Donald Trump amerikai elnök győzelmet hirdetett, sőt bejelentette és a legvégsőkig el fog menni, hogy ezt meg is tartsa, a demokrata elnökjelölt, Joe Biden ennél óvatosabban nyilatkozott.

Ami érdekesség, négy évvel ezelőtt pontosan ugyanígy kisebbre mérték Trump népszerűségét, s akkor azt mondták, majd megváltoztatják az eljárásokat így - mint arra Trombitás Kristóf műsorvezető rámutatott - felmerül az, hogy nem mérési hibáról, hanem propagandáról van szó.

A politikai kommunikáció ismeri azt a technikát, hogy a „győzteshez húzás”

Rákay Philip ismertetése szerint.

Amikor azt sulykolják heteken, hónapokon keresztül, hogy Trumpnak annyi esélye van, mint Szálasinak a kivégzés előtt néhány nappal (…) sőt éveken keresztül az a propaganda megy Donald Trump ellen, hogy ciki, hogy tönkretesz mindent, aki rá szavaz, az is teljesen vállalhatatlan, tehát kialakul a társadalomban folyamatosan egy olyan érzet, hogy kellemetlen bevallani azt, ha valaki Trumpot szeretné a továbbiakban elnökként látni, vagyis nagyon sokakat lehet manipulálni

– fejtette ki a médiaszakember.

Kiszelly Zoltán is úgy látja, szó sincs arról, hogy a méréseket alkalmatlan emberek készítenék, sokkal inkább az lehet a valóság, hogy vannak elvárások a megrendelők, a médiumok, a politikusok és az érdekcsoportok felé.

A politológus emlékeztetett, a baloldal, a Demokrata Párt – csakúgy, mint itthon - a gazdagok pártja, a városi eliteké a globalizáció nyerteseié és a spekulánsoké, tehát ott van a nagy pénz.

Kiszelly Zoltán közlése szerint a nagyvárosi szavazók inkább a baloldalra, a vidék pedig inkább a jobboldalra szavaz, s ha a nagyvárosiakat könnyebb elérni, akkor nyilván elcsúszik a statisztika.

A politológus hozzátette, az Egyesült Államokban az is valótlan közvélemény-kutatást eredményezhetett, hogy

vannak az úgynevezett shy Trump-szavazók, a szégyellős voksolók, vagyis, akik nem merik elmondani, hogy kivel szimpatizálnak.

Felejtsük már el a mainstream médiát! Amerikában is és nálunk is, sokan az ellenzéki médiát nézik, abból tájékozódnak és sajnos az a baj, hogy el is hiszik (…) ezek a balliberális elitek is Amerikában és nálunk is elhitték a saját propagandájukat, hogy Biden nyerésre áll

– közölte Kiszelly Zoltán.

Rákay Philip arra hívta fel a figyelmet, hogy Donald Trumpnak az elnöksége alatt hatalmas médiaellenszélben kellett dolgoznia, hiszen az amerikai média 80-85 százalékban a demokraták „szekerét tolja”, ezen kívül - tette hozzá - a hollywoodi sztárok között sem nagyon találni olyat, aki ki mer állni a republikánusok vagy akár személyesen Donald Trump mellett.

Vannak néhányan, de 99,9 százalékban a hollywoodi sztárok Robert De Nirótól Steven Spielbergig bezárólag demokraták, ami hat az emberekre, hiszen ők félistenek Amerikában

– mutatott rá a kommunikációs- és médiaszakember.

Teljes adás:

További témáink:

  • Apáti Bence legújabb vlogbejegyzése
  • Szomszédunkban is jelentkezik az iszlamista terror
  • Jakab Péter újabb és újabb provokációkkal tudja csak magát észrevétetni
  • Románia ünnepnappá nyilvánítja június 4-ét.

HírTV