2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Publi Cafe: Dobrev Klára lehet a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Hír TV

2020. szeptember 23., szerda 21:55

Online kapcsoltuk Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát. Továbbá Rákay Philip, kommmunikációs- és médiaszakamber, producer és Kiszelly Zoltán politológus voltak Trombitás Kristóf műsorvezető vendégei.

Haditerv a miniszterelnöktől, elindult a Parlament őszi évada, Dobrev Klára lehet az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és új migrációs csomagot mutat be az Európai Bizottság.

Online kapcsoltuk Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát, aki a közösségi oldalára minap feltett videójában Dobrev Klára hazugságait cáfolta.

„Megszokhattuk a járvány ideje alatt, hogy a vírussal együtt az álhírek is terjednek, de azt azért nem szeretném megszokni, hogy ezeket az álhíreket baloldali politikusok terjesztik. Már pedig ebben az esetben erről volt szó.”

- jegyezte meg Dömötör Csaba, majd a valótlan állításokat tartalmát tisztázta.

„Nehéz másképp látni, Dobrev Klára, a Dobrev-Apró-Gyurcsány klán képviseletében bejelentkezett a miniszterelnöki pozícióra. Teljesen egyértelmű ez a fajta tér- és szerepfoglalás. Egyébként mindennek Gyurcsány megágyazott már augusztus elsején, abban a bizonyos Facebook-bejegyzésében, amelyben (…) nem csak Vidnyánszky Attilát és nem csak a jobboldali szavazókat fenyegette meg, hanem üzent a sajátjainak is, ennek az egészen furcsa ellenzéki konglomerátum tagjainak, hogy aki egy picit is másképp gondolkodik vagy kidugja a fejét, azt azonnal levágják, mert ugye el kell dönteni, hogy ki hol áll, vagy vagy – írta ugye Gyurcsány. (…)”

- mondta Rákay Philip, kommmunikációs- és médiaszakamber, producer.

„Az ellenzéknek nincs esélye arra, hogy önálló pozíciót fogalmazzon meg, mert vagy Orbán Viktorhoz állnak közelebb vagy Gyurcsányékhoz állnak közelebb és az ellenzéki politikusok tehetetlenségét mutatja, hogy ezt már Gyurcsány Ferenc 16 éve vagy 20 éve csinálja és még mindig nem találtak ellenszert arra, hogy hogy tudják ezt a kommunikációs trükköt túllépni.”

- fogalmazott Kiszelly Zoltán politológus, Gyurcsány Ferenc politizálásával kapcsolatban, mely véleménye szerint annyiból áll, hogy mindig az Orbán Viktor által képviselt értékek szöges ellentéte.

„Ne felejtsük elmondani magunknak és főleg az ifjabb generációk kedvéért, hogy Dobrev Klára nagypapája, Apró Antal, az egyik elárulója volt Kádár Jánossal együtt, meg Münnich Ferenccel együtt, meg a Biszkukkal, meg ezekkel a gazemberekkel együtt az ’56-os szabadságharcnak és forradalomnak. Ő volt az egyike annak, aki ennek a vezető, gyilkos, kommunista vezető rétegnek egyik tagjaként, a minden idők és a magyar történelem legdurvább megtorlását levezényelték, majd emberek százait akasztották fel és küldtek börtönbe.”

- hangsúlyozta Rákay Philip.

Újabb és újabb bizonyítékok kerülnek napvilágra, amelyek egyértelműen mutatják, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen történtek nem a véletlennek és a rapid, forradalmi hevületnek köszönhetőek, hanem pontos tervezés áll az események mögött. Erről készítette el legfrissebb videóját Apáti Bence.

„Ez a liberális szemlélet, hogy my way or the highway, tehát vagy az van, amit én akarok, mint egy gyereknél vagy akkor dacos leszek. A CEU-nál is ez volt, tehát vagy elfogadjátok a feltételeinket, vagy nem lesz tárgyalás.”

- jegyezte meg Kiszelly Zoltán politológus.

Az egyetemfoglalás mellett a műsorban annak a híre is szóba került, hogy az egyetemfoglalók között vannak koronavírussal fertőzöttek.

Végül az Ursula von der Leyen által ma bemutatott új migrációs csomagról és a magyar álláspontról hallhattunk néhány gondolatot.

Kapcsolódó anyagok:

„Dobrev Klára annyi kamuhírt elindított, hogy simán elmehetne álmentősnek”

Plusz-mínusz: A Színművészetin nem egy spontán hallgatói akció volt

Müller Cecília: Már nem gócosan van jelen a járvány, hanem szinte mindenütt

Új migrációs stratégiát vezet be az Európai Bizottság

Kovács Zoltán: A magyar kormány álláspontja változatlan

Von der Leyen bemutatta az új migrációs paktumot

Hír TV