2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Publi Cafe: Csak a szavak szintjén odaadó és demokratikus az Unió

2021. január 20., szerda 20:55

LMBTQ-stratégiára igent mond az Európai Bizottság, de az őshonos kisebbségek megsegítésére nemet, sportolni hív Fekete-Győr András, a mai napon iktatják be Joe Bident, aki már be is jelentette, hogy transznemű miniszterhelyettese is lesz és új elnököt választott a CDU.

Elutasította a Minority SafePack kezdeményezést az Európai Bizottság, ami arra irányult, hogy alkossanak új jogszabályokat, ami sokkal inkább megsegíti az őshonos kisebbségek boldogulását.

A Bizottság vajon fél a spanyolok és a franciák haragjától? Ugyanis, ha elfogadnák ezeket a kezdeményezéseket, akkor a franciáknak és főleg a spanyoloknak sokkal inkább szembe kéne nézniük a saját nemzeti kisebbségeikkel.

„Ez biztos benne van. Az nagyon fontos, hogy nincsen ingyen ebéd. Mindig a dél-tiroli olaszokra, vagyis németekre szoktunk hivatkozni, akik kivívták maguknak a jogaikat, de azokat a jogokat nem ajándékba kapták Rómától, hanem kőkeményen harcoltak érte az 50-es években. (…) Valójában a Biztosság nem akarja kinyitni Pandóra szelencéjét, mert mindig a leggazdagabb régióban akarnak elszakadni"

- mondta Kiszelly Zoltán, politológus.

„Mérhetetlenül szomorú ez a helyzet. Az, hogy egy 500 milliós Európai Unióban, ahol nagyjából 50 millió embert érint ez a fajta kisebbségi lét és őket kellett volna tudni megszólítani például az aláírásgyűjtéssel számomra az is nagy kérdés, hogy hogy lehet az, hogy egy ilyen helyzetben vér verejtékkel sikerül 1,1 millió aláírást Európa szerte összegyűjteni. (…) Az, hogy Jourová asszony, aki ennek az egésznek a felelőse most hogyan menekül az egyenes válaszok elől és hogy próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, az is megér egy misét”

- fogalmazott Rákay Philip, kommunikációs- és médiaszakember, producer.

 

Teljes adás:

HírTV