2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Csak a szavak szintjén odaadó és demokratikus az Unió

LMBTQ-stratégiára igent mond az Európai Bizottság, de az őshonos kisebbségek megsegítésére nemet, sportolni hív Fekete-Győr András, a mai napon iktatják be Joe Bident, aki már be is jelentette, hogy transznemű miniszterhelyettese is lesz és új elnököt választott a CDU.

  • Publi Cafe: Csak a szavak szintjén odaadó és demokratikus az Unió

Elutasította a Minority SafePack kezdeményezést az Európai Bizottság, ami arra irányult, hogy alkossanak új jogszabályokat, ami sokkal inkább megsegíti az őshonos kisebbségek boldogulását.

A Bizottság vajon fél a spanyolok és a franciák haragjától? Ugyanis, ha elfogadnák ezeket a kezdeményezéseket, akkor a franciáknak és főleg a spanyoloknak sokkal inkább szembe kéne nézniük a saját nemzeti kisebbségeikkel.

„Ez biztos benne van. Az nagyon fontos, hogy nincsen ingyen ebéd. Mindig a dél-tiroli olaszokra, vagyis németekre szoktunk hivatkozni, akik kivívták maguknak a jogaikat, de azokat a jogokat nem ajándékba kapták Rómától, hanem kőkeményen harcoltak érte az 50-es években. (…) Valójában a Biztosság nem akarja kinyitni Pandóra szelencéjét, mert mindig a leggazdagabb régióban akarnak elszakadni"

- mondta Kiszelly Zoltán, politológus.

„Mérhetetlenül szomorú ez a helyzet. Az, hogy egy 500 milliós Európai Unióban, ahol nagyjából 50 millió embert érint ez a fajta kisebbségi lét és őket kellett volna tudni megszólítani például az aláírásgyűjtéssel számomra az is nagy kérdés, hogy hogy lehet az, hogy egy ilyen helyzetben vér verejtékkel sikerül 1,1 millió aláírást Európa szerte összegyűjteni. (…) Az, hogy Jourová asszony, aki ennek az egésznek a felelőse most hogyan menekül az egyenes válaszok elől és hogy próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, az is megér egy misét”

- fogalmazott Rákay Philip, kommunikációs- és médiaszakember, producer.

 

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!