2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Publi Cafe

Publi cafe: A kommunizmus ugyanolyan rossz, mint a nácizmus és mindkettőt el kell ítélni

Hogy történhet az meg, hogy egy ávós keretlegényt 2021-ben is áldozatnak nevezhetnek, mekkora esélyekkel indul Jakab Péter az ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztásán, mekkora meglepetés, hogy Dull Szabolcs a Telex főszerkesztője lesz és meddig marad meg a baloldali koalíció Pécsett? Rengeteg kérdés, melyet a ma esti Publi caféban feszegettek.

  • Publi cafe: A kommunizmus ugyanolyan rossz, mint a nácizmus és mindkettőt el kell ítélni

Bauer Miklós születésnapjának évfordulóján mentegette őt fia a rettenetes ávós múltjától.

„Olyan emberről van szó, aki sorsokat tett tönkre. Sőt, tudásunk szerint nem egy és nem két embert a halálba kergetett azzal a fizikai és lelki agresszióval, amit a kihallgatások alatt alkalmazott. Máthé Áronnak épp ma jelent meg egy írása a vasárnap.hu-n nagyon sok levéltári forrással alátámasztva. Ez az írás arra fut ki, hogy valószínűleg az elhíresült csöpögtetős módszer kommunista időkben történő újra meghonosítása a kínvallatások idején, az többek között nagyban Bauer nevéhez kötődik. Egy olyan emberről beszélünk, aki sajnos valószínűleg gyilkos volt. (…) Egy ilyen embert próbálnak most mosdatni és nem csak az szégyellje magát, aki ebben élen jár, hanem azok is, akik a sajtó oldaláról ehhez asszisztálnak és próbálják kicsit elmosni a határokat”

- mondta Vágvölgyi Gergely, a vasárnap.hu főszerkesztője. Hozzátette, nagy mulasztás, hogy ezek az emberek sosem lettek igazán számon kérve.

„A tettesek kommunikációja nagyon agyafúrt, rafinált. Ördögien védekeztek, azt mondták „A Népköztársaságot szolgáltuk, mint oly sokan mások akkor”… Rögtön azt vetítette ez előre, hogy ha a nagy bűnösöket előveszik, akkor majd biztosan előveszik a kis bűnösöket is, akik elbújtak a kis gyarlóság mögé. Van aki a kerítését a bánya cementjéből építette vagy hazahordta a gyárat… Itt az a gond, hogy a nagy bűnösök elbújtak a kis bűnösök mögé. (…) Van egy történelmi igazságtétel, Magyarország alaptörvénye. Szidták is a balosok, de miért? Mert az alaptörvény kimondja, hogy a náci és a kommunista bűnök egyformán rosszak. (…) Egyformán el kell ítélni mindkettőt. Itt jöttek a balosok, hogy a kommunizmus az jó és igazságos, csak elferdült és rossz volt a kivitelezés”

- fogalmazott Kiszelly Zoltán, politológus. Szerinte, aki bűnös és még lehet azt bíróság elé kell állítani és el kell ítélni.

Teljes adás:

HírTV

 

Kapcsolódó cikkek: 

 Apáti Bence:Gyöngyös polgármestere megtanulta az orwelli leckét

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!