2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Publi Cafe

Publi Cafe: A Jobbik feláldozható az ellenzéki összefogásban

A baloldali holdudvar egyes tagjai is óvatosan azt javasolják, hogy több nácit azért már nem szívesen látnának az ellenzéki összefogásban. Furcsa módon pont akkor nő az EU nyomása Magyarországon, amikor Soros György is próbapert indítana ellenünk, a főváros pedig kötelező propagandát vár el az ingyenes lapoktól. Többek között ezekről a témákról beszélgetett vendégeivel Kacsoh Dániellel és Megadja Gáborral Trombitás Kristóf műsorvezető a Hír TV Publi Cafe című műsorában.

  • Publi Cafe: A Jobbik feláldozható az ellenzéki összefogásban

A műsor első témája előtt lejátszották Apáti Bence legújabb videóját, amelyben a baloldal képmutatásáról beszélt Bíró László antiszemita és rasszista kijelentései kapcsán.

Trombitás Kristóf ezt követően emlékeztetett arra, hogy október 11-én lesz Szerencsen egy időközi országgyűlési választás, ahol a Fidesz-KDNP jelöltje a tragikus hirtelenséggel elhunyt képviselő, Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia, kihívója pedig a rasszista és antiszemita kijelentéseiről elhíresült jobbikos Bíró László.

Az időközi választás kapcsán a műsorvezető azt a kérdést tette fel vendégeinek, hogy

mire számítanak a hétvégén, milyen kilátásai lehetnek a kormánypártnak.

Kacsoh Dániel szerint egy szoros versenyhelyzet alakult ki a Borsod 6. számú választókerületében. A Magyar Hírlap vezető szerkesztője azt javasolta a térség lakóinak, hogy menjenek el szavazni, és Koncz Zsófiára voksoljanak.

A választásnak van tétje, az egyik az a kétharmad, a másik pedig az, hogy egy olyan jelölt, aki mögé besorolt az egész ellenzék tud-e nyerni

– hívta fel a figyelmet Kacsoh Dániel. A vezető szerkesztő leszögezte, hogy ez az időközi vélhetően nem a 2022-es választás főpróbája lesz, és most hiába járunk egy kormányzati ciklus közepén, a kormány támogatottsága sem alacsony.

Bíró Lászlót „különleges” jelöltnek nevezte, hiszen történelmi léptékű az, hogy egy ilyen személy mögé be tudott állni a jelenlegi ellenzék, és nagyon kíváncsi rá, hogy a választók ezt az egyedi helyzetet hogyan látják helyben – húzta alá Kacsoh.

Ez a Jobbiknak is nagy próba, hogyha bebizonyosodik, hogy a párt jelöltje nem képes nyerni, akkor azzal veszélybe kerülhet az egész renoméjuk az ellenzéki összefogásban – mutatott rá a műsorvezető. Majd azt a kérdést tette fel, hogy a jelenlévők mennyire tartják elképzelhetőnek azt a forgatókönyvet, hogy egyes baloldali szereplők azért örülnének annak, hogyha Bíró László leszerepelne a választáson.

Megadja Gábor eszmetörténész erre azt felelte, hogy ez sem kizárható. Megadja

a Jobbikot feláldozhatónak nevezte az ellenzéki összefogás című játékban, amelynek a központi figurája Gyurcsány Ferenc, aki majd eldönti, hogy ki milyen szerephez jut a következő körökben

– hangsúlyozta.

Látva az ellenzéki oldalon jelenleg zajló folyamatokat, azt hogy a „tetűcsúszdásózás” és a „judapestezés” teljesen rendben van, azután, hogy pár évtizede a balliberális oldal azzal mosta ki magát a posztkommunista hendikeppből, hogy ők antifasiszták, akkor most mi marad, azon kívül, hogy szeretnének hatalomra jutni - 

tette fel a kérdés Megadja Gábor.

A műsor második felében szó esett az ellenzéki vezetésű főváros „propagandarendeletéről”, és a Momentum legújabb megosztó tettéről is. De a Telex elindulásáról is váltottak pár szót.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!