2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Politikai hobbista

Politikai hobbista - A falu az egyetlen településtípus, ahol növekszik a népességszám + videó

A budapesti pedagógustüntetésről illetve a vidék fejlődéséről is szó volt a Politikai Hobbista legújabb adásában. Az adás vendége ezúttal Gyopáros Alpár volt, a Magyar Falu Programért felelős kormánybiztosa, aki szerint nem létezik Budapest-vidék ellentét.

  • Politikai hobbista - A falu az egyetlen településtípus, ahol növekszik a népességszám + videó

Liberális és neomarxista újságírók és politikusok hosszú ideje sportot űznek abból, hogy egyszerűen lenézik a vidéket. Érdekes módon ez országgyűlési választások után jön ki különösen, amikor ugyanezek az emberek megállapítják, hogy rosszul szavazott a vidék, mert nem elég tájékozottak. Ezzel magyarázzák legalábbis azt, hogy a választók hazazavarják őket - mondta Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Programért felelős kormánybiztos a Politikai Hobbista legújabb adásában.

Közölte: a vidék-Budapest ellentét ugyanakkor nem létezik, ez egy belpesti liberális réteg által generált probléma. Beszélt arról is, a Magyar Falu Program deklarált célja, hogy a vidéki ember életminőségét legalább városi színvonalra emeljék, azaz, mindenhol elérhető legyen iskola, óvoda, orvosi rendelő, kulturális tér. Ugyanakkor van egy óriási előnye a falunak - folytatta - az az utánozhatatlan miliő, ami a sajátja, illetve a közösség, ami már csak ott alakul ki.

Gyopáros Alpár kitért rá, az urbanizáció globális jelenség, de a posztszovjet térségre különösen igaz, ott ugyanis erőltették az urbanizációt. Ugyanakkor Európa-szerte trendszerű lett felfedezni a vidéket minimum az agglomeráció szintjéig. Mi ezeket a folyamatokat erősíteni szeretnénk - közölte a kormánybiztos, majd kijelentette, különösen büszke arra, hogy ma a falu az egyetlen településtípus Magyarországon, ahol növekszik a népességszám. Ennek folyománya, hogy számos olyan intézményt nyitnak újra vidéken - például óvodákat, iskolákat -, amiket még a Gyurcsány-kormány idején zártak be. 

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!