2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Csörte

Csörte

„Kemény vágások, ügyes szúrások jobbról és balról.” A műsorvezető négy vendégével, akik párosával eltérő politikai véleményeket képviselnek, veszi sorra a hét legfontosabb, érdeklődésre leginkább számot tartó közéleti történéseit, eseményeit. Mindenki elmondhatja és el is mondja álláspontját, a műsorvezető moderálása mellett a nézők kemény vitákra számíthatnak. Összecsaphat a stúdióban jobb és bal, konzervatív és liberális, itt nem a lovagiasság, hanem a szókimondás számít. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Csörte (2020-09-16)

Tisztújítás előtt állnak a szocialisták, miközben MSZP-sek tüntettek a párt vezetése ellen. Illetve: mi lesz veled Budapest? Karácsony Gergely a kormánytól vár segítséget az idegenforgalom rendbetételéhez, miközben a Fidesz azt mondja, van a büdzsében pénz, csak a főpolgármester másra költi. Ezekről a témákról vitáztak többek között a Hír TV Csörte című műsorában. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Gajdics Ottó, G. Fodor Gábor, Horn Gábor és Szakonyi Péter voltak.

Csörte (2020-09-09)

Élőlánc és újabb tüntetések a színművészeti mellett. De mi szolgálja igazán a hallgatók érdekeit, ha még tanulni sem tudnak most? Aztán mire számíthat a jobboldal, ha a mostani ellenzék kerül kormányra? Gyurcsány Ferenc elárulta? És fokozódó válságban az MSZP. A mostani belviszály után kell-e újabb tisztújítás?

Csörte (2020-09-02)

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: tovább dagad a szerencsi választás kapcsán az ellenzék jobbikos jelöltjének antiszemita botránya. Négy vitapartner: a pást baloldalán Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője és Szakonyi Péter újságíró, a jobboldalon pedig G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója.

Csörte (2020-08-26)

Milyen lesz a jövőben az európai egység? Ha többféleképpen látjuk a célokat, lehet-e közös úton járni? Orbán Viktor augusztus 20-ai beszéde témákat tekintve bőven adott muníciót, melyeket elsőként járt körül Závecz Tibor, Horn Gábor, G. Fodor Gábor, Gajdics Ottó és a műsorvezető M. Dobos Marianne. Ezt követően az iskolakezdés és a koronavírus-járvány második hullámáról volt szó, melyek előtt állunk. Mit és hogyan kéne tenni a megfelelő védekezés érdekében?

Csörte (2020-08-19)

Egy moderátor: Velkovics Vilmos. A téma: Egyesek szerint véget ért a magyar politika 2010 óta tartó rendkívüli állapota, Gyurcsány ereje teljében visszatért. Négy vitapartner: a pást baloldalán Nagy József és Szakonyi Péter, a jobboldalon pedig Nagy Ervin és Gajdics Ottó.

Csörte (2020-08-12)

Orbán Viktor Európa belső ellensége - ezt maga Soros György nyilatkozta a Népszavának. Az amerikai üzletember nem először adott hangot véleményének, amelyet a Hír TV Csörte című műsorában is átbeszéltek. De M. Dobos Marianne a gödi balhé mellett sem mehetett el szó nélkül vendégeivel. G. Fodor Gáborral, Gajdics Ottóval, Szakonyi Péterrel és Závecz Tiborral arra próbáltak választ adni, hogy mi történik a Pest megyei településen: leszámolás, játszma vagy netán felkészülés a következő országgyűlési választásra.

Csörte (2020-08-05)

Egészségügy, Lánchíd, kultúrharc és sajtószabadság - ezek a Hír TV Csörte című műsorának hívószavai. Merthogy törvénytelen volt a Lánchíd-tender, a járvány miatti védekezés kapcsán most a magyar helyzet kapott jó és rossz minősítést is, Gyurcsány Ferenc a színművészeti miatt földönfutóvá tenné Vidnyánszky Attilát, és tovább görög az Index -ügy kereke: bejelentették, lesz másik. Az adásnak Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter, újságíró, G.Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke és Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója voltak a vendégei.

Csörte (2020-07-29)

Milyen lépésekre van szükség, hogy hazánk újra talpra álljon gazdaságilag, és az uniós csúcson elért eredményt miként tudjuk a legjobban a magunk hasznára fordítani? A Csörte vendégei Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter újságíró, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója és Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője voltak.

Csörte (2020-07-22)

Győzött vagy kudarcot vallott Orbán Viktor az uniós csúcson? Több vagy kevesebb pénzt kap hazánk a közös költségvetésből? De újra dübörög a Pesti úti vita is. Ki a hibás? Többek között ezekről vitáztak M. Dobos Marianne vendégei Gajdics Ottó, Mráz Ágoston Sámuel, Szakonyi Péter és Závecz Tibor a Hír TV Csörte című műsorában.

Csörte (2020-07-15)

Elfogadta a parlament azt a határozati javaslatot, amely feltételekhez köti az uniós mentőcsomag és büdzsé támogatását. A DK-s Dobrev Klára szerint szó nincs arról, hogy a mentőcsomagot jogállamisági kritériumokhoz kötné az unió, de akkor miről van szó pontosan – többek között erre kereste a Hír TV Csörte című műsorában a választ M. Dobos Marianne vendégeivel Závecz Tiborral, Szakonyi Péterrel, Mráz Ágoston Sámuellel és Gajdics Ottóval. De szó esett arról is, hogy adatvédelmi szempontból aggályos lehet Hadházy Ákosék konzultációs íveket gyűjtő akciója.

Csörte (2020-07-08)

A Csörte és M. Dobos Marianne vendégei Závecz Tibor, Szakonyi Péter, Mráz Ágoston Sámuel és Gajdics Ottó voltak.

Csörte (2020-07-01)

Závecz Tibor, Szakonyi Péter, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak a műsorvezető Velkovics Vilmos és Csörte című műsorunk vendégei.

Csörte (2020-06-24)

A főpolgármester és politikai eszköztára. Závecz Tibor, Szakonyi Péter, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak a műsorvezető M. Dobos Marianne és Csörte című műsorunk vendégei.

Csörte (2020-06-17)

Lényegét tekintve mi a különbség az egészségügyi válsághelyzet és a veszélyhelyzet között, ha mindkettő esetében diktatúra van Magyarországon? Aztán, mi lesz a Lánchíd felújításával és lesz-e, kell-e tűzijáték a hídra? Pandémia idején pedig jó döntés-e több milliárd forintból augusztus 20-ai rendezvénysorozatot tartani, még ha a cél a hazai turizmus fellendítése is?

Csörte (2020-06-03)

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Újabb nemzeti konzultáció. Négy vitapartner: a pást baloldalán Závecz Tibor és Szakonyi Péter, a jobboldalon pedig Mráz Ágoston Sámuel és Gajdics Ottó.

Csörte (2020-05-27)

Megszűnik a veszélyhelyzet, jöhet az egészségügyi válsághelyzet. De mi a különbség? Diktátor-e Orbán Viktor és jogállam-e hazánk? Bomlóban a Jobbik, Karácsony Gergely még mindig harcol a kormánnyal és a műsorban megemlékeztek az őszödi beszédről is.

Csörte (2020-03-18)

Az egészségügyi fenyegetettségen túl szociális és gazdasági-pénzügyi válságot is hozhat – egyesek szerint elkerülhetetlenül hoz a koronavírus. Miközben egyre több szigorú intézkedést léptet életbe a kabinet, az ellenzék azt mondja, mindez nem elég. A karanténon túl milyen lépésekkel enyhítheti a kormány a lakosság terheit úgy, hogy az hosszú távon ne döntse be a gazdaságot és szűnjenek meg tömegével a munkahelyek. Rengeteg kérdés, amire még nem sok konkrét válasz született meg.

Csörte (2020-03-11)

A Hír TV Csörte című műsorában G. Fodor Gábor, Gajdics Ottó, Závecz Tibor és Szakonyi Péter a koronavírus járványról és az egyre súlyosbodó migrációs nyomásról beszélgettek M. Dobos Marianne műsorvezetővel.

Csörte (2020-03-04)

A migráció mellett a koronavírusról és az ellenzéki marakodásról is beszéltek ma a Hír TV Csörte című műsorában. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Szakonyi Péter, Horn Gábor, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak.

Csörte (2020-02-26)

Egymásnak feszült az MSZP és a DK. Előbbi azzal vádolja a másik pártot, hogy tagokat csábít el tőlük.

Csörte (2020-02-19)

A Hír TV Csörte című műsorának fókuszában Orbán Viktor évértékelője állt. M. Dobos Marianne vendégei G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke voltak.

Csörte (2020-02-12)

A Jobbik új elnöke Soros Györgyöt védi, Karácsony Gergely bojkottot hirdetett a Hír TV ellen, Gyurcsány Ferenc évet értékelt és a teljes ellenzék elé helyezte magát. Az emberek igazságérzetét leginkább érintő témákról tanácskozik kihelyezett ülésén a Fidesz frakció. Tovább folyik a vita a jogállamiságról, illetve az uniós költségvetésről Európa vezető politikusai között.

Csörte (2020-02-05)

Nemzeti vagy sem az új Nemzeti Alaptanterv? Illetve szakmai vagy sem? Ezekről folyik most a vita leginkább. Tanárverő diákok - milyen lehetőség van a megelőzésre, és mit tehet a pedagógus, ha valóban tanítani szeretne? Előtte viszont az uniós költségvetésről volt szó a Csörtében, a Brexit után most ugyanis mindenkit az anyagiak foglalkoztatnak.