2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Credo

Credo

Ha Ön a politikailag korrekt beszélgetésekhez ragaszkodik... Ha szigorúan vallás semleges tartalomra vágyik... És a progresszív felfogású műsorvezetést részesíti előnyben… Akkor eleinte nem ez lesz a kedvenc műsora… eleinte. CREDO. AZ IGAZAT MEGVALLVA.

Credo (2020-09-10)

Alapvető értékeink kérdőjeleződnek meg nap mint nap: ami évszázadokig erény és követendő volt, mára megtűrtté vagy elítélendővé vált, megfordult a bűn és az erkölcstelenség megítélése is. Így azokban az országokban, ahol ezek a társadalom-átalakító törekvések régebbre nyúlnak vissza, mára eljutottak oda, hogy a mindennapi élet válik elviselhetetlenné. A többség a mesterségesen megszervezett kisebbségek folyamatos nyomása alá került, mígnem megtörik és a társadalom-konstruktőrök végleg átveszik felette az uralmat. Hogyan veheti fel ezzel szemben a harcot a józanság, milyen morális és gyakorlati, politikai elvekben kapaszkodhatunk?

Credo (2020-09-03)

A Hír TV Credo című műsorának központi témája a genderpropaganda és annak társadalomra gyakorolt hatása volt. Erről beszélgetett Földi-Kovács Andrea vendégeivel Frivaldszky Edittel, Giró-Szász Áronnal és Kocsis Fülöppel.

Credo (2020-08-27)

A globális szexuális forradalom mindenkit érint: férfit, nőt, fiatalt és öreget. A szabadság hívószavával olyan zsarnokságot építenek ki világszerte, amely alatt már nem szabad a szokásos módon élni.

Credo (2020-07-01)

Az idei, 25. Budapest Pride-ot a koronavírus-járvány miatt a szokásos nyáreleji időpont helyett augusztus 14-23 között rendezik meg. Az ez évi Pride jelmondata: „AUGUSZTUS 20-A MINDEN MAGYAR ÜNNEPE”, míg hivatalos logója egy szivárványos Szent Korona. A provokáció kapcsán a Szent Korona rádió feljelentést tett, amelyet a rendőrség elutasított, Karácsony Gergely főpolgármester külön köszöntőt írt az idei Pride-hónapnak.

Credo (2020-06-24)

A koronavírusjárvány és a karanténintézkedések világszerte áthatották, sőt sok esetben át is alakították élet számtalan területét. Az egyik ilyen példa, ahol ez gyorsan nyilvánvalóvá vált, a pornográfia, amely hirtelen rohamos terjedésnek indult, tekintve, hogy az ilyen típusú oldalak a járvány okozta izolációt használják ki forgalmuk növelésére. Az egyik legnagyobb internetes pornómegosztó oldal forgalma egyetlen nap alatt 11,6 százalékkal növekedett. Nem meglepő ez annak fényében, hogy ez a cég bejelentette: ingyenes hozzáférést biztosít a fizetős tartalmakhoz is.

Credo (2020-06-17)

Az elmúlt száz évben az apák szerepe modern világunkban egyre inkább háttérbe szorult. Nemzedékek nőttek fel anélkül, hogy lehetőségük lett volna megtanulni milyen apának lenni, vagy legalább a sejtett apa szerepben megerősödni, ráadásul hazánkban a negyven év alatti férfiak 70 százalékának ugyanis még egyáltalán nincs gyermeke. De vajon hová lettek a férfiak a társadalmakból, milyen okok állnak a globális apahiány hátterében? Erről lesz szó a Credo első részében, utána pedig inkvizíció, boszorkányperek, pedofil papok és vatikáni fényűzés: keresztényellenes rágalmak, amelyek nemhogy nem fogynak ki: évről évre egyre több és több lesz belőlük.

Credo (2020-06-10)

Két hete zavargások kezdődtek az Egyesült Államokban, miután - nem először - rendőri erőszak áldozata lett egy fekete bőrű férfi, George Floyd. Elemi erővel törtek ki az indulatok, számos civil és rendőr lett áldozata az erőszaknak, a romboló és fosztogató tömegek pedig óriási károkat okoztak.

Credo (2020-06-03)

Sosem követett el még a civilizált világ a humánum és a nemzeti önrendelkezés nevében olyan igazságtalanságot, mint a Trianoni békediktátum. 100 év alatt a hangzatos nagyhatalmi lózungokról mind bebizonyosodott, hogy eleve hazugságok voltak. A magyarság azonban túlélte ezt a csapást, sőt, a második világháború és az azt követő 40 év kommunista diktatúra sem tudták letörni a nemzet élni akarását.Ma este a Credoban, a tragédia évfordulójának előestéjén, emlékeztünk, de mindenekelőtt erőt merítettünk.

Credo (2020-05-27)

A parlament múlthéten megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely előírja, hogy az anyakönyvi kivonatban mindenkor a születéskori, biológiai nem szerepeljen. Ez ellen számos homoszexuális szervezet, európai parlamenti képviselő és a baloldali sajtó is tiltakozott, azt hangoztatva, hogy a kormány megszünteti a nemváltoztatás lehetőségét. Az új jogszabály miatt különböző jogvédő és civil szervezetek jogaik sérelmére hivatkozva hazai és nemzetközi szervezetekhez fordultak. Vejkey Imrével, a KDNP országgyűlési képviselőjével, az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának elnökével és Szabó Zsolt jogászprofesszorral ma erről beszélgettek a Credo adásában. A Credo stábjának tavaly ősszel nyilatkozott a volt homoszexuális Matthew Grech, aki immár heteroszexuálisként éli az életét.

Credo (2020-05-20)

Az újranyitás napján tömegek ostromoltak meg több nagyáruházat és ezrek lepték el a szórakozóhelyeket. Így igyekeztek bepótolni mindent, ami az elmúlt két hónapban számukra kimaradt.

Credo (2020-05-13)

A múlt héten a magyar Országgyűlés elutasította az Isztambuli Egyezményt. A hivatalosan a nőkkel szembeni erőszak ellen létrehozott dokumentumot „a liberálisok és a genderisták trójai falovaként” is emlegetik. Valóban az egyezmény bevezeti és közvetetten az azt ratifikáló országok jogrendjévé teszi a gender, azaz a társadalmi nem fogalmát, továbbá a menedékjog nemi alapon történő biztosításával a migrációt segíti elő? Többek között erről beszélgetett vendégeivel, Párkányi Eszterrel, az Alapjogokért Központ elemzőjével és Frivaldszky Edittel, az Emberi Méltóság Központ vezetőjével, Trombitás Kristóffal, a Hír TV munkatársával, publicistával és Bálint Botonddal, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettesével a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea.

Credo (2020-05-06)

Miközben Európa szerte száműzik a keresztény jelképeket oktatási intézményekből, közterekről, mert azok jelenléte a nem keresztény csoportok vallási érzékenységét sértheti, eközben ugyanaz az európai közeg egyre kevésbé van tekintettel a keresztények vallási érzékenységére. A XX. század végére a blaszfémia – megjelent a médiában a reklámokban is, a gúnyos, cinikus kabaré-anyagoktól egészen a szent témákat és jelképeket gyalázó filmekig. Mi az oka annak, hogy napjainkra a politikában és a közéletben is elharapódzott, sőt divattá lett az egyház támadása, a papok kigúnyolása és a szentségek, a szent jelképek méltatlan ábrázolása? Tetten érhető-e ebben szándékosság? Az elmúlt időszakban hazánkban is újra megszaporodtak a baloldali sajtóban a kereszténygyalázó írások, rajzok. Pápai Gábor, a Népszava munkatársa például rendszeresen a megfeszített Jézus Krisztust állítja a gunyoros rajzai célpontjába, ezzel sokak vallási érzékenységét mélyen megsértve. A KDNP frakcióvezető-helyettese Vejkei Imre mások mellett feljelentést is tett az eset után.

Credo (2020-04-29)

Míg az országok gőzerővel küzdenek a koronavírus ellen, addig megdöbbentő jogszabályokat fogadnak el a világ számos országában. Életellenesség a járvány idején az Uniótól Londonon át egészen Új-Zélandig. Megdöbbentő tényekkel szolgált az eheti Credo, milyen törvények születnek a háttérben, miközben a hírek a járványellenes küzdelemről szólnak.

Credo (2020-04-15)

A világjárvány gócpontjaiban, így Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Államokban, és még számos országban orvosok és ápolók éjjel-nappal küzdenek a betegek életéért.

Credo (2020-04-08)

Valóban a nemzetállamok fognak-e megerősödni a járványt követően, avagy ellenkezőleg: a nagy globális pénzügyi csoportok már ugrásra készen várják, hogy rátelepedjenek a legyengült társadalmakra? Erről beszélgetett Lánczi Tamással és Pócza Istvánnal Földi-Kovács Andrea a Hír TV Credo című műsorában.

Credo (2020-04-01)

Emlékezetes nagyböjtöt hozott a 2020-as esztendő. Otthoni karanténnal és bezárt templomokkal készülünk a kereszténység legnagyobb ünnepére és nem tudjuk, mi lesz az eddigi oly biztosnak hitt életünkkel. Mi lesz egészségünkkel, szeretteinkkel, lesz-e munkánk, lesz-e betevő falat, mikor érnek véget a kényszerű megpróbáltatások?

Credo (2020-03-25)

A Hír TV Credo című műsorának vendégei a jelenlegi szíriai helyzetet járták körbe, míg Ryszard Antoni Legutko lengyel EP-képviselő és filozófus Európa jelenéről és kilátásairól is beszélt a műsor stábjának.

Credo (2020-03-18)

A Credo vendégei Csókay András idegsebész, Békés Márton történész és Lentner Csaba közgazdász voltak.

Credo (2020-03-11)

A Facebook lecsapott a magyar katolikus hitvédelmi internetes oldalakra. Két katolikus oldal és azok korábbi posztjai is a Facebook cenzúrájának áldozatává váltak.

Credo (2020-03-04)

A Credo szerda esti műsorának témái az abortuszpropaganda kontra életvédelem, és a keresztényüldözés voltak.

Credo (2020-02-26)

A Hír TV Credo című műsorának vendégei a jogvédő szervezetek tevékenységéről és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról beszélgettek.

Credo (2020-02-19)

Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendégei, Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója, Kötter Tamás, író, jogász, majd a műsor második felében Lánczi Tamás politológus voltak.