2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Címlap

Címlap

Szakértők elemzik azokat a híreket, amelyek az újságok, internetes hírportálok címlapjára kerültek fel. Műsorvezető: Kis Kornélia.

Címlap (2020-09-11)

Oktatás, nevelés, kultúra - csak néhány olyan terület, ahol a kormány céljait nemzeti jelzővel foglalta össze. A vita ma is él, miszerint ki lehet-e ezt a szót sajátítania egy politikai körnek. ugyanakkor miért baj, ha valaki használja? Műsorunkban a színművészeti kapcsán újra előtérbe kerülő diskurzust összefoglalva próbáljuk megválaszolni: miért olyan ijesztő, minden, ami nemzeti. A Hír TV Címlap című műsorának Szőnyi Kinda, A Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnökasszonya, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kroó Zita, az Origo újságírója voltak a vendégei, a műsorvezető M.Dobos Marianne.

Címlap (2020-09-04)

A Színművészeti az új CEU - többen így értelmezik az egyetem körül kialakult helyzetet. Lehet ebben valami, a tiltakozások és a diktatúra kiáltás ugyanis ugyanaz. De ha nézünk egy másik szempontot: melyik oktatási intézmény az, ahol a diákok mondják meg, kik tanítsanak? Ez lesz a Hír TV Címlap című műsorának a fő témája. A műsor vendégei Kroó Zita, az Origo újságírója és Halkó Petra a Századvég elemzője voltak, a műsorvezető M.Dobos Marianne.

Címlap (2020-08-28)

Babazászló, szivárványos zászló, a mai óvodások nevelése és az LMBTQ propaganda is szóba került. Kroó Zita és Tóth Loretta voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Címlap (2020-08-20)

A Hír TV Címlap című műsorában ma arra keresték a választ, hogy milyen tanévkezdés előtt állunk, illetve, hogy milyen összefüggés lehet a COVID-járvány és a klímaváltozás között. Kis kornélia vendégei Engler Ágnes, Párkányi Eszter, Ferencz Orsolya és Halkó Petra voltak.

Címlap (2020-08-13)

A Hír TV eheti Címlap című műsorának első témája az újratöltött kultúrharc volt, amely annak kapcsán lángolt fel újra, hogy a színművészetit átalakítják, és ez komoly vitákat okozott a szakmán belül. A műsor második felében pedig azzal foglalkoztak, hogy a Magyarországon élő afroamerikaiak abban bíznak, hogy a BLM mozgalom itthon is csökkenti az idegengyűlöletet. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Timkó Eszter, Párkányi Eszter, Tisóczki Flóra és Tóth Loretta voltak.

Címlap (2020-08-06)

A lengyelek kilépnének az Isztambuli egyezményből. Itthon az ellenzék még mindig azt mondja, hogy a kormány hazugságokat terjeszt a dokumentumról. Közben végéhez közeledik az egyezmény ellen irányuló online aláírásgyűjtés. Többek között erről is szó volt a Hír TV Címlap című műsorában. De emellett a feltétel nélküli alapjövedelem kérdését is feszegette vendégeivel M. Dobos Marianne műsorvezető.

Címlap (2020-07-30)

Sokadszorra kiált farkast az ellenzék a hazai sajtószabadság kapcsán! Ezen persze nem lepődünk meg, azon viszont már annál inkább, hogy amitől óvják a magyar médiát, azt teszik pont velük és tették régen is. Miért jó kampánytéma az ellenzéki pártoknak a média helyzete, és mit nyernek az örökös tüntetésekkel? Erről is szó volt a Hír TV Címlap című műsorában és arról is, hogy milyen a tipikus Fidesz-szavazó, ugyanis Gulyás Balázs ellenzéki publicista egy kutatásra hivatkozva azt mondta: Tanulatlan, vidéki, idős emberek. A Hír TV Címlap című műsorának vendégei, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és Kroó Zita, az Origo újságírója, a műsorvezető pedig M.Dobos Marianne.

Címlap (2020-07-23)

Sokan - sokféleképpen értelmezték, magyarázták az uniós csúcson született megállapodást. Az ellenzék azóta őrjöng itthon és külföldön egyaránt. Ki nyert és ki veszített a brüsszeli találkozón? Kroó Zita, Halkó Petra, Párkányi Eszter és Tisóczki Flóra voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.

Címlap (2020-07-16)

Lehet-e nagyobb célja egy nőnek, minthogy gyermekeket szül? A hagyományos nemi szerepek valóban azt jelentik, hogy a nőnek a konyhában van a helye? Egy nemrég készült kutatás szerint, azokat a nőket, akik tudatosan a gyermektelenséget választják, stigmatizálja a társadalom. Valóban így van, vagy csak ők helyezkednek áldozati szerepbe?

Címlap (2020-07-09)

Pénzt LMBTQ jogokért. Ekkora üzlet van ebben? És ha a közösséghez tartozó emberek elvárják másoktól, hogy tiszteljék őket, akkor ők miért nem tisztelik a magyar koronát, mint nemzeti jelképet? Gyalázás vagy érdekérvényesítés? Ezekről is szó volt a mai Címlapban.

Címlap (2020-07-03)

A legfrissebb statisztikák szerint egyre több baba születik, emelkedik a házasságkötések száma, köszönhető ez a családvédelmi akciótervnek vagy a fiatalok életszemlélete változott, esetleg mindkettő? Véget ért a Parlament tavaszi ülésszaka, megnézzük ki volt a leghangosabb képviselő! A Hír TV Címlap című műsorában ezeket a kérdésköröket járja körül Tisóczki Flóra, Párkányi Eszter és Kroó Zita, Kis Kornélia műsorvezetése mellett.

Címlap (2020-06-19)

Hosszú évek óta téma a nemek közti egyenlőség, most az Amnesty International készített egy hazánkról szóló felmérést, amelyben kijelentik, a koronavírus-járvány tovább erősítette a nőkkel kapcsolatos nemi diszkriminációt a munkahelyeken. Megéri-e szülni, ha utána elveszítjük az állásunkat? Erről is szó lesz a Hír TV Címlap című műsorában, melynek Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke, Király Nóra, a FICSAK elnöke és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője voltak a vendégei.

Címlap (2020-06-12)

Balliberális kettős mérce az életvédelem kapcsán, avagy minden élet egyformán számít? George Floyd halála az egész világon felborzolta a kedélyeket, rasszizmust kiáltanak. Itthon ehhez párosult egy - a cigánybűnözés elleni - tüntetés. Itt nem az áldozatokat védték. Arról persze nem szóltak a hírek, hogy volt egy séta, amely az abortált magzatok életére hívta fel a figyelmet.

Címlap (2020-06-02)

Valóban erőszakszervezetként fog működni az iskolaőrség és ha a cél a pedagógus védelme a bántalmazással szemben akkor miért nem támogatja ezt az ellenzék? A probléma komplex, sok esetben már csak következmény a tanárokkal szembeni atrocitás, de mi a jó válasz? Erről lesz szó a Hír TV Címlap című műsorában, a vendégek pedig Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője , Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Hegedűs Barbara, a Fidelitas alelnöke.

Címlap (2020-05-26)

Varga-Damm Andrea karrierje az egykor jobb napokat látott Jobbikban úgy tűnik, gyorsan felemelkedett és hirtelen süllyedt a legaljára – egyebek között erről beszélgetett Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Tisóczki Flóra, a PestiSrácok újságírója és Kroó Zita, az Origo újságírója M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett. Adásunkban természetesen szó esett a „böszmeség napjáról” is, hiszen 14 éve, 2006. május 26-án hangzott el Gyurcsány Ferenc hazugságbeszéde a balatonőszödi kormányüdülőben.

Címlap (2020-05-20)

Múlt héten vitáztak Magyarországról Brüsszelben - téma most a koronavírus-törvény volt. Azóta már tudjuk, május végén nyújtanák be azt a törvénytervezetet, amelyet elfogadva megszűnne a rendkívüli jogrend hazánkban. Újabb orbáni csel az uniós vezetéssel szemben, vagy csupán megint egy mondvacsinált vita? És mi a következő lépés mind hazánk, mind pedig Brüsszel részéről, a pénzek elosztása ugyanis még nem történt meg.

Címlap (2020-05-13)

Megoldást jelenthet-e a koronavírus-járvány a környezetvédelem területén? A pandémia világméretű gazdasági, társadalmi és szociális hatásai mennyire lesznek ideiglenesek és az emberek felismerik-e, másképp kell innentől gondolni a teremtett környezetünkre? Úgy tűnik, igazolódik az, amiről eddig csak beszéltünk: a környezetvédelem lesz az a téma, amit a pártok felhasználnak arra, hogy előnyre tegyenek szert a többiekkel szemben. Jó ez? Ez volt a Címlap fő témája. Vendégeink: Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és Doró Viktória újságíró.

Címlap (2020-05-06)

Ki a nőgyűlölő ma? Úgy tűnik, megy a verseny a címért és mindenki a másikra mutogat - már ami a kormányt és az ellenzéket illeti. Mi segít jobban a családon belüli erőszak megfékezésében: egy uniós vagy egy nemzetállami rendelkezés? És hogy jön ide a genderszemlélet?

Címlap (2020-04-29)

Mindegyik ellenzéki párt és több független képviselő is kiáll Szabó Tímea mellett és bocsánatkérést vár Kövér László kijelentései miatt. A fehér sapkás akció után most megint közösen álltak ki az ellenzéki képviselőnők, amiért szerintük megalázó módon beszéltek, írtak róluk. És mondhatnánk azt is, hogy igazuk van, mert mára elég mélyre süllyedt a közbeszéd minősége. A mai adásban éppen ezért felidézzük, hogy ugyanezek a képviselőnők kit hülyéztek le, vagy henteseztek vagy épp patkányoztak le.

Címlap (2020-04-22)

Mi szolgálja jobban a végzősök érdekét: ha megtartják az idei érettségi vizsgákat vagy ha nem? Többen halasztást követelnek, a szakszervezetek szinte minden kormányzati döntést elhibázottnak tartanak. Pont emiatt megnéztük azt is, hogy más országokban hogyan kezelték ezt a problémát. És bár sajtóperrel fenyegetett, mégis beszéltünk Szabó Tímea elhíresült parlamenti beszédéről. A párbeszédes politikus volt az, aki nehezményezte, hogy a határon túli magyaroknak is küldött a kormány maszkokat. A Címlap vendégei Cunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője, Kroó Zita, az origo.hu újságírója és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója voltak.

Címlap (2020-04-15)

Politikai vita lett az idősotthonok ügyéből a főváros és a kabinet között. Karácsony Gergely vagy a kormányra mutogat az el nem végzett feladat miatt, vagy pénzt kér. Mondván, őket kivéreztetik a meghozott intézkedésekkel. És gazdaságvédelem vagy gazdaságélénkítés? Munkaerő megtartás vagy a munkanélküliek eltartása? Úgy tűnik, ez most a kérdés a két politikai oldal között. A Címlap vendégei Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője voltak.

Címlap (2020-04-08)

Nemcsak itthon, uniós szinten is támadják a magyar kormányt a koronavírus-törvény miatt. Diktatúra épül - mondják többen. Miközben az is elhangzik, hogy a kabinet hiába kap anyagi segítséget a közösségtől, letagadja azt. Mindezek pedig jó ürügyként szolgálnak arra, hogy ismét előtérbe kerüljön a Fidesz néppárti tagságának kérdése, illetve a Magyarországgal szembeni 7-es cikkely szerinti eljárás folytatása. Többek között ezekkel a témákkal foglalkozott M. Dobos Marianne vendégeivel a Hír TV, Címlap című műsorában.

Címlap (2020-04-01)

Sivalkodik az ellenzék a koronavírus-törvény miatt, és nemcsak az itthoniak, hanem az unión belül is. Vadai Ágnes, Donáth Anna, Varga- Damm Andrea és Ursula von der Leyen - csak néhány példa a sötét középkort felfestők névsorából. És ehhez jön még többek között Kálmán Olga, aki bőszen védte Soros Györgyöt, amiért ő 1 millió eurót adott a fővárosnak. Arról persze nem szólt, hogy a milliárdos jóval több pénzt adott szervezetinek, és még nyert is a koronavíruson.

Címlap (2020-03-25)

A Hír TV a veszélyhelyzetre való tekintettel új műsorrendet dolgozott ki, ennek következtében ezentúl nem hétfőnként, hanem szerdánként 21 órától várjuk Önöket. A vendégeink, biztonságuk érdekében már mától virtuálisan lesznek jelen az adásban. M. Dobos Marianne beszélgetőtársai a mai Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kroó Zita, az origo.hu újságírója voltak.

Címlap (2020-03-16)

Újabb szigorítást vezetett be a kormány a koronavírus miatt. De még mindig sok a kérdés a végrehajtásukat illetően. Maradjunk otthon - hangzik el a tanács, de hogyan tanítsuk mi magunk gyermekeinket, menjünk-e sétálni a szabadba, hogyan védekezzünk és hogyan tálaljuk mindezt a gyereknek? Ezt a témát járják körül a hölgyek, név szerint Kunfalvi Nóra, újságíró, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett a Címlap mai adásában.

Címlap (2020-03-09)

Bármennyire is azt gondolnánk az elmúlt pár hét legfontosabb feladatai közé a koronavírus okozta gondok kezelése és a Törökországból érkező migráció megfékezése tartozik, tévedtünk. A Renew Europe, vagyis az Európai Parlament liberális frakciója, melyhez a Momentum is tartozik bemutatta ugyanis az LMBTQ stratégiáját, ezzel lényegében uniós hatáskörbe emelné át a közösséget érintő kérdéseket a tagállamoknak pedig kötelezően be kellene ezeket tartaniuk. A téma tehát adott és akik kielemzik, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Vincze Emília, a Pesti Srácok vloggere és Kroó Zita, az Origo újságírója M.Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

Címlap (2020-03-02)

Genderideológia és gyermeknevelés, elkerülhetetlen a kapcsolat a kettő között. Mikor és hogyan, illetve jó-e, hogyha egy külső, harmadik fél avatkozik ebbe bele direktbe, akár egy mesekönyv vagy egy egész estés mesére. Nem leszünk képmutatók, szexuális felvilágosítás terén a gyerekek, fiatalok egymástól és az internetről jóval többet tudnak meg manapság, mint szüleiktől, de ez vajon azt is jelenti, hogy engedjük el ezt a témát és ne is foglalkozzunk vele? Ezen kérdéseket feszegeti a Hír TV Címlap című műsorában Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Fodor-Horváth Zsófia, a 888 újságírója és Kroó Zita, az Origo újságírója M.Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

Címlap (2020-02-24)

Több nőt akar az Európai Parlament döntéshozó szerveibe a momentumos Cseh Katalin, aki saját bevallása szerint négy szakbizottságnak a tagja közben pedig a frakciójának az alelnöke is. Mitől lesz más, ha ugyanannyi nő lesz a testületekben, mint férfi? Ez már egyfajta feminista akarat vagy valóban a nemek közti egyenlőség iránti valós igény. Előtte azonban szóba kerül, hogy meddig érnek a DK „polip karjai’’ és milyen gyorsan lehet fellépdelni a politikai ranglétrán. A Hír TV Címlap című műsorának Kunfalvi Nóra újságíró, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Címlap (2020-02-17)

A kormány bővítené a gyermekek után járó juttatások körét, a meglévők mértékét pedig növelné, többek között erről beszélt Orbán Viktor évértékelőjében, eközben a DK nehezményezi, hogy a Fidesz nem akar családi pótlékot növelni. Ellentmondást fedezhetünk fel a családon belüli erőszak kezelése kapcsán is, a Párbeszéd szerint a kabinet nem költ erre a célra, az igazságügyi miniszter viszont bejelentette 600 millió forintot szánnak erre az ügyre csak ebben az évben. Ezeket a témákat fogja a Hír TV Címlap című műsorában boncolgatni Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója, Kroó Zita, az Origo újságírója és Vincze Emília, a Pesti Srácok vloggere M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett.