2020. április 1.,
szerda, Hugó napja

Címlap

Címlap

Szakértők elemzik azokat a híreket, amelyek az újságok, internetes hírportálok címlapjára kerültek fel. Műsorvezető: Kis Kornélia.

Címlap (2020-03-25)

A Hír TV a veszélyhelyzetre való tekintettel új műsorrendet dolgozott ki, ennek következtében ezentúl nem hétfőnként, hanem szerdánként 21 órától várjuk Önöket. A vendégeink, biztonságuk érdekében már mától virtuálisan lesznek jelen az adásban. M. Dobos Marianne beszélgetőtársai a mai Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kroó Zita, az origo.hu újságírója voltak.

Címlap (2020-03-16)

Újabb szigorítást vezetett be a kormány a koronavírus miatt. De még mindig sok a kérdés a végrehajtásukat illetően. Maradjunk otthon - hangzik el a tanács, de hogyan tanítsuk mi magunk gyermekeinket, menjünk-e sétálni a szabadba, hogyan védekezzünk és hogyan tálaljuk mindezt a gyereknek? Ezt a témát járják körül a hölgyek, név szerint Kunfalvi Nóra, újságíró, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett a Címlap mai adásában.

Címlap (2020-03-09)

Bármennyire is azt gondolnánk az elmúlt pár hét legfontosabb feladatai közé a koronavírus okozta gondok kezelése és a Törökországból érkező migráció megfékezése tartozik, tévedtünk. A Renew Europe, vagyis az Európai Parlament liberális frakciója, melyhez a Momentum is tartozik bemutatta ugyanis az LMBTQ stratégiáját, ezzel lényegében uniós hatáskörbe emelné át a közösséget érintő kérdéseket a tagállamoknak pedig kötelezően be kellene ezeket tartaniuk. A téma tehát adott és akik kielemzik, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Vincze Emília, a Pesti Srácok vloggere és Kroó Zita, az Origo újságírója M.Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

Címlap (2020-03-02)

Genderideológia és gyermeknevelés, elkerülhetetlen a kapcsolat a kettő között. Mikor és hogyan, illetve jó-e, hogyha egy külső, harmadik fél avatkozik ebbe bele direktbe, akár egy mesekönyv vagy egy egész estés mesére. Nem leszünk képmutatók, szexuális felvilágosítás terén a gyerekek, fiatalok egymástól és az internetről jóval többet tudnak meg manapság, mint szüleiktől, de ez vajon azt is jelenti, hogy engedjük el ezt a témát és ne is foglalkozzunk vele? Ezen kérdéseket feszegeti a Hír TV Címlap című műsorában Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Fodor-Horváth Zsófia, a 888 újságírója és Kroó Zita, az Origo újságírója M.Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

Címlap (2020-02-24)

Több nőt akar az Európai Parlament döntéshozó szerveibe a momentumos Cseh Katalin, aki saját bevallása szerint négy szakbizottságnak a tagja közben pedig a frakciójának az alelnöke is. Mitől lesz más, ha ugyanannyi nő lesz a testületekben, mint férfi? Ez már egyfajta feminista akarat vagy valóban a nemek közti egyenlőség iránti valós igény. Előtte azonban szóba kerül, hogy meddig érnek a DK „polip karjai’’ és milyen gyorsan lehet fellépdelni a politikai ranglétrán. A Hír TV Címlap című műsorának Kunfalvi Nóra újságíró, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Címlap (2020-02-17)

A kormány bővítené a gyermekek után járó juttatások körét, a meglévők mértékét pedig növelné, többek között erről beszélt Orbán Viktor évértékelőjében, eközben a DK nehezményezi, hogy a Fidesz nem akar családi pótlékot növelni. Ellentmondást fedezhetünk fel a családon belüli erőszak kezelése kapcsán is, a Párbeszéd szerint a kabinet nem költ erre a célra, az igazságügyi miniszter viszont bejelentette 600 millió forintot szánnak erre az ügyre csak ebben az évben. Ezeket a témákat fogja a Hír TV Címlap című műsorában boncolgatni Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója, Kroó Zita, az Origo újságírója és Vincze Emília, a Pesti Srácok vloggere M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett.