2020. április 1.,
szerda, Hugó napja

Civil kör

Civil kör

Ami megdöbbentett, ami szíven ütött, elgondolkodtatott vagy éppen megmosolyogtatott - erről csevegnek, vitatkoznak közéleti emberek a HírTv hetente jelentkező műsorában, a Civil Körben. A héten történt legfontosabb, legnagyobb közérdeklődésre számot tartó eseményeket vitatjuk meg a három meghívott vendéggel.

Civil kör (2020-03-28)

Jövő héten visszaállhat a rendkívüli jogrend, hiszen 2/3-os támogatással ismét megszavazhatja azt az Országgyűlés. Volt-e így értelme az ellenzéki szabotázsnak, és kioktatás helyett elkezdi-e végre az érdemi válságkezelő munkát az Európai Unió A HírTV Civil kör című műsorában most szombaton ezekről volt szó ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal, Ferencz Orsolya űrkutatóval, Simon János politológussal és trombitás Kristóf publicistával.

Civil kör (2020-03-21)

A koronavírus járvány hatására hatalmas értékrend átrendeződés megy végbe a társadalmakban, a világban. Hazai és európai szinten hogy vizsgázik a kollektív önvédelem, és hogy erősödik fel a felelősség kérdése a kialakult információs zűrzavarban? Erről beszélgettek a Civil körben.

Civil kör (2020-03-14)

A Hír TV eheti Civil kör című műsorának vendégei Ferencz Orsolya űrkutató, Simon János politológus, Szakács Árpád és Szilvay Gergely újságíró sem kerülhették meg a koronavírus-járvány és az iskolabezárások ügyét. De foglalkoztak az elmúlt napokban kicsit háttérbe szorult, de ugyanakkor még mindig komoly fenyegetést jelentő migrációs nyomás kérdésével is.

Civil kör (2020-03-07)

Pattanásig feszült helyzet és feltűnő szervezettség a görög-török határon, két tűz között az unió. Hogy hat mindez a bel- és külpolitikára? És miközben Gyurcsány Ferenc adagonként fogyasztja az MSZP-t, Magyarországon is felütötte fejét a koronavírus. Orbán Viktor miniszterelnök önmérsékletre kérte a politikai pártokat. A Civil kör vendégei Kondor Katalin és Szakács Árpád újságírók, Fricz Tamás politológus és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász voltak.

Civil kör (2020-02-29)

Cserbenhagyásos gázolás a baloldalon, egymásnak feszült az MSZP és a DK. De nem járt jobban a Jobbik sem, a sorozatos kilépések után ezúttal az egyik alapító mutatott nekik hátat. És míg az országgyűlés kormánypárti többsége megszavazta a börtönkártérítések felfüggesztését, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a 2020-as költségvetést. A Civil kör mai vendégei Simon János politológus, Bakos János fotós, Vágvölgyi Gergely újságíró és Németh Alajos rockzenész voltak.

Civil kör (2020-02-22)

Klíma, család- és gazdaságvédelem, történelmi múlt és európai jövő. Ismét évet értékelt Orbán Viktor miniszterelnök. Újabb távozó a Jobbikból, megújulást célzó memorandum az Európai Néppartnak, terrortámadás Németországban és ötpárti támogatás a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének. Ezek voltak Civil kör című műsorunk főbb témái.

Civil kör (2020-02-15)

Kiemelten fontosak a nemzeti konzultációk, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy a magyar társadalmat bevonják a döntési folyamatokba azáltal, hogy az állampolgárok kifejtik a véleményüket a jelentős kérdésekben. Erről is beszélgetett Civi kör című műsorunkban Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Szakács Árpád újságíró, Simon János politológus és Németh Alajos rockzenész Szabó Anett műsorvezetővel.

Civil kör (2020-02-08)

Miközben Niedermüller Péter kijelentése már-már feledésbe merül, jön Jávor Benedek és alakításával ismét megkérdőjelezi a baloldal mentális állapotát. Korózs Lajos új számot tesz fel a proletárdiktatúra hangját idéző recsegő lemezjátszón, majd, hogy teljes legyen a kép, újra alakul a Munkásőrség. Míg Jakab Péter hasonlatát értelmezzük tortáról és mazsoláról, megjelenik és liberális össztűz alá kerül a NAT.