2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Plusz-mínusz: Valószínűleg több európai ország is hasonló intézkedésekre kényszerül majd mint mi

Hír TV

2021. március 4., csütörtök 17:50

Újabb jelentős szigorításokat jelentett be ma a kormány, véget ért a hónapok óta tartó találgatás az Európai Néppárt és a Fidesz között, a magyar kormánypárt kilépett a frakcióból. Bonyodalom az ellenzéki előválasztással kapcsolatban, a kis pártok helyet követelnek maguknak. Ezek voltak a Plusz-mínusz csütörtöki témái, vendégei pedig Kósa András, a Népszava és Kovács András, az Origo újságírói.

„Jó vagy rossz döntést hozott most a kormány?”

-          kérdezte Kis Kornélia műsorvezető.

„Szükséges döntést hozott vélhetően. Tehát azért ez a 4000-es nagyságrendi napi fertőzésszám és az, hogy egyik pillanatról a másikra hatezerre ugrik, tehát itt azért fennállt a lehetősége egy exponenciális emelkedésnek sajnos az elmúlt napok adatai alapján”

-          válaszolta Kósa András.

„Valószínűleg több európai ország is hasonló intézkedésekre kényszerül mint mi, ráadásul az a probléma, hogy Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban éppen nyitási periódusban vannak, közben azt látjuk, hogy ott is napi 20-25 ezer, 30 ezerrel mennek fel a számok. Úgyhogy szerintem nagyrészt kényszerpályán mozgott a kormány, hogy ezt az intézkedést meghozza”

-          reagált Kovács András.

Hír TV