2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Plusz-mínusz: Ősszel kezdődhetnek az egyeztetések az ellenzéki összefogásról

2020. június 30., kedd 18:13

Nincs jövőképük az ellenzéki pártoknak- ezt nem a Fidesz egyik politikusa, hanem maga Vona Gábor mondta. A két és fél éve még miniszterelnöknek készülő exjobbik elnök szerint Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag mindenkit maga alá gyűrt a saját térfelén. Kérdés, hogy sikeres lehet-e egy olyan ellenzéki összefogás 2022-ben, ahol a DK elnöke diktálja a tempót. Nagy József és Kovács András ma erről beszélgettek.

„Szinte biztosra vehető, hogy Gyurcsány Ferenc megindítja a végső akciót. Én úgy számolok, hogy ősszel fogja bejelenteni azt, hogy szűnjön meg ez a szervezeti széttagolódás az ellenzéki oldalon, mert gyakorlatilag ez láthatóan ez 10 éve egy állandó probléma. (…) Olyan javaslattal fog élni, hogy valahogy egyesüljön minél több párt, amennyi lehetséges”

- vélekedett az Origo.hu újságírója, Kovács András.

„Gyurcsány Ferenc pusztán azt ismerte fel, ami egyébként evidencia 2010 óta, a Fidesz második hatalomra kerülése óta, hogy ebben a torz, de demokratikus választási rendszerben, mely erősen túljutalmazza a győztes pártot (…) nem lehet más esélye a demokratikus ellenzéki pártoknak, mint az, hogy minél inkább integrálódnak”

- mondta a 24.hu újságírója, Nagy József.

Teljes adás:

HírTV