2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Nagyívű politikai esszé Orbán Viktortól

A konzervatív és liberális politikáról, Európának a világban eltöltött helyéről, valamint a koronavírus-járványról is ír Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben megjelent esszéjében. A dolgozatról és annak mondanivalójárók Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója és Lánczi Tamás politológus folytatott heves szócsatát Kis Kornélia műsorvezetése mentén.

  • Plusz-mínusz: Nagyívű politikai esszé Orbán Viktortól

Együtt újra sikerülni fog – ezt írja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben megjelent cikkében. Pulai András szerint dolgozatában a kormányfő áldozati szerepbe helyezte magát, amikor arról írt, hogy a liberális elit folyamatosan támadja a konzervatív értékeket és amelyek megvédésére Magyarországon nagyon nagy szükség van. A Publicus Intézet igazgatója szerint Orbán Viktor így próbálja mobilizálni a szavazókat 2022-re. A kormányfő írását Pulai sajátságos kampánykezdetnek minősítette, ami szerinte azért érdekes, mert COVID-járvány és COVID-válság is van, és ezekről alig ejtett szót a miniszterelnök.

Lánczi Tamás politológus az elhangzottra reagálva kijelentette, jelenleg az látszik, hogy Magyarország szépen jön ki a válságból és az a riogatás, amit a baloldal folytat teljesen alaptalan.

A kampányt nem a miniszterelnök kezdte, hanem az ellenzék, amikor mind belföldön, mind pedig külföldön a kormánnyal szemben - a járványhelyzet kellős közepén - egy nagyon komoly politikai attakot indított, mindenfélével, például, hogy diktatúrát épít ki

– tette hozzá.

Lánczi Tamás Orbán Viktor esszéjét egy olyan nagyívű, a jelenlegi politikai látképet meglehetősen magasról mutató elemzés, amilyenre a baloldal nem képes.

A baloldal csak vagdalkozásra képes a politológus véleménye szerint, ugyanakkor - folytatta – a miniszterelnöki helyzetértékelés azért is nagyon igaz, mert

a liberális és a konzervatív erők összecsapnak, nem csak itt, hanem az Egyesült Államokban is, ahol a kampányban emberek halnak meg.

Kiemelte, ennél egyértelműbb jel, hogy van liberális és konzervatív összecsapás nem is nagyon kell.

A dolgozat címével összefüggésben (Együtt újra sikerülni fog) Pulai András úgy vélekedett, hogy ebben az ellenzék megelőzte Orbán Viktort, hiszen szerinte szépen körvonalazódik az ellenzéki összefogás. Lánczi Tamás szerint, ha már az ellenzéki összeborulásról kell beszélni, akkor

fel kell tenni a kérdést, miként lehet az, hogy az ellenzék a szerencsi időközi választáson egy antiszemita jelölt mögé állt be.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!