2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Mindenki a politikától várja a megoldást

Ha péntek, akkor az elemzésé a főszerep a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában. M. Dobos Marianne műsorvezető G. Fodor Gáborral, a Századvég Alapítvány elnökével a koronavírus témáját járta körbe.

  • Plusz-mínusz: Mindenki a politikától várja a megoldást

Mindenki a koronavírusról beszél, és némi pánik fogta el a magyar lakosságot – vezette fel a műsort M. Dobos Marianne. A műsorvezető arra volt kíváncsi három interjú részlet kapcsán, hogy melyik számít felelős magatartásnak.

Elhangzott, hogy az egyik párt kevésnek találja a kormánypárt felkészültségét a koronavírussal összefüggésben, egy másik interjú szerint a kormány kiemelten kezeli a koronavírus-járványt, az operatív törzs folyamatosan működik, míg egy harmadik írás pedig annyit szögez le, hogy mindenki nyugodjon le, a járvány elmúlik.

G. Fodor Gábor megjegyezte, hogy azért ül ő most politológusként a stúdióban, és beszél a koronavírusról, mert

mindenki a politikától várja a megoldást: vagy azt mondja, hogy a politikának a dolga, hogy megtegyen mindent, amit megtehet vagy azt mondja, a politika a bűnbak, a felelős a kialakult helyzetért. A szakértő szerint a kulcs valóban az, hogy mit tesznek meg azok, akiknek a cselekvés a kezükben van, azaz a kormányzati pozícióban lévők.

Egy politikus nem virológus, a szakmát figyelembe kell venni – fűzte hozzá a műsorvezető.

Erre G. Fodor Gábor azt reagálta, hogy a szakmának jelen kell lennie, de azt, hogy legyen ellenőrzés a reptereken, 0-24 órás ügyelet működjön, vagy azt, hogy az operatív törzs összeüljön azt a kormány szabja meg.

A politológus szerint az olasz kormány nem jár el felelősségteljesen az ügyben. Az emberek sem a hanyagságot, sem a mártírságot nem kedvelik. Inkább azt várják el, hogy a kormány legyen a helyén, és tegyen meg minden tőle telhetőt – hangsúlyozta. De a felolvasott nyilatkozatok közül azt sem találta helyén valónak, hogy pártpolitikai érdekeknek megfelelően valaki a járványügyi helyzetet szembe fordítsa a kormánypárttal, és politikai hasznot reméljen tőle.

A szakértő ezt követően visszautalt Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth rádiónak adott interjújára is, amelyben a kormányfő elmondta, hogy feltehetően a vírus idehaza is megjelenik majd, de mindezek mellett a magyar kormány eddig megtett intézkedéseit is felsorolta.

G. Fodor Gábor kiemelte, hogy szerinte

az a döntő, hogy egyszerre kell fenntartani a rendet és a nyugalmat, és megtenni, amit meglehet.

Majd kitért a sajtó felelősségére is, mert véleménye szerint az, hogy egy portál munkatársai Olaszországból tudósítanak a kinti fejleményekről, az még helyén való, viszont az már hisztériát kelt, hogyha egy lap a címlapján fekete keretes írásban foglalkozik a témával.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!