2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Minden kutatóintézet Tarlós győzelmét valószínűsíti

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai ügyvezető igazgatója vitatkoznak, a téma a vasárnapi választások, de szóba kerül a botrányokkal tarkított kampány finish is, a műsorvezető Szarvas Szilveszter.

  • Plusz-mínusz: Minden kutatóintézet Tarlós győzelmét valószínűsíti

Hoztam egy idézetet Mráz Ágoston Sámueltől, a Nézőpont Intézet vezetőjétől, aki azt mondta ezekkel kapcsolatban: „ A közvélemény kutatások közötti jelentős eltérések oka lehet, hogy olykor feléled egy-egy tecchalott állapotban lévő kisebb kutatóintézet és erősen megkérdőjelezhető hitelességű adatokat tesz közzé, a fake news mellett megjelentek a fake kutatások is, ön egyetért ezzel? - kérdezte Szarvas Szilveszter.

Igen, én is erre szeretnék utalni, hogy az országgyűlési választás és az európai parlamenti választás megmutatta, hogy vannak olyan kutató cégek, amelyek hajlamosak arra, hogy félremérnek, én kigyűjtöttem, pont 2018 április 8-án, még délután, tehát a választás napján amikor már láttuk, hogy magas lesz a részvétel az Index összegyűjtötte azt, hogy az egyes kutatócégek mit várnak, Závecz Tibor azt mondta, ha 75 százalék összejönne akkor esetleg a Fidesz mandátumtöbbsége is kérdéses lehet, az Iránytű például azt mondta, hogy 70 százalékos részvétel fölött a Fidesz-KDNP parlamenti többsége valószínűleg veszélybe kerül és a Publicus pedig azt jósolta, hogy ha 70 százaléknál magasabb lesz a részvétel akkor érdemi esély van arra, hogy egyik pártnak sem lesz meg a kormányalakításhoz szükséges mandátum többsége, arra szeretnék utalni, hogy már az országgyűlési választásnál ezek a kutató cégek leszerepeltek, nagyon súlyosan és láttuk, hogy 70 százalék felett volt a részvételi arány és a Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerezett az országgyűlésben. Mi, én is a választás megelőző pénteki napon hangsúlyoztam, hogy a magas részvétel a kis pártoknak okoz gondot, illetve a vidéki szavazók aktivizálódnak ez a Fidesznek kedvez, voltak ezzel ellentétes várakozások is. Most is azok a cégek, akik eltalálták mondjuk az országgyűlési választási eredményt, tehát közel jósolták, azt mondják, hogy Tarlós István magabiztosan vezet ebben a választási versenyben ezért a 6 százalékpontos különbség, amit a Nézőpont Intézet a mai napon publikált, azért nagyon jelentős különbség, főként Budapesten. Ez is azt igazolja, még a Publicus kutatása is azt igazolja, hogy azok az állítások, amelyek mind az EP választás után, mind az országgyűlési választás után megfogalmazódtak ellenzéki térfélen, azaz, hogy mondjuk Budapesten 50 százalék felett van az ellenzék, ha bárkit indít az ellenzék és összefognak akkor elsöprő győzelmet arat, az nem igaz, itt most maximum szoros küzdelemről beszélhetünk, de arról nem, hogy az ellenzéki jelölt elsöprő győzelmet aratna.

-          mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!