2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Manfred Weber itt, nálunk ne akarjon kivizsgáltatni semmit

Manfred Weber szerint Magyarországnak engedélyeznie kell egy független vizsgálatot az úgynevezett Pegasus-ügyben. Az Európai Néppárt, a Fidesz egykori pártcsaládjának európai parlamenti frakcióvezetője a felvetésben egyébként csak hazánkat emelte ki, noha mindenki tudja, hogy egy nemzetközi lehallgatási ügyről van szó. A téma kapcsán M. Dobos Marianne műsorvezető Breuer Pétert, a Heti TV főszerkesztőjét és Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértőt kérdezte.

Breuer Péter úgy gondolja, ha jogszerűen használnak egy ilyen szoftvert, akkor az azt a célt szolgálja, hogy megvédjék a lakosságot, hiszen az alkotmány is kimondja az államnak kötelessége megvédenie a polgárokat.

A Heti TV főszerkesztője egyébként úgy gondolja, Manfred Webernek nincs joga felvetni a Pegasus-ügyben ilyen, Magyarországgal kapcsolatos gondolatot, mert – mint fogalmazott – a néppárti politikus

„azt sem tudja, hogy hol van (…) annyi hülyeséget hordott össze az elmúlt évek alatt, hogy a nem létező hajszálaim az égnek állnak, ő ne akarjon kivizsgálni semmit, hiszen ez egy nemzeti ügy, hogy a nemzet, miként védi meg saját magát és polgárait”.

Breuer Péter - aki szakértőkkel is egyeztetett a Pegasus-üggyel összefüggésben - kiemelte, egy ilyen kémprogram egyébként nem hagy nyomot maga után.

Az egész témáról azokat szakemberek kell megkérdezni, akik a programot készítették, ők pontosan meg tudják mondani - ha akarják -, hogy hagy-e valamilyen nyomot – erről már Kis-Benedek József beszélt.

Hozzátette: ez a szoftver kettős célra készült, az egyik a terrorizmus elleni küzdelem, a másik pedig a szervezett bűnözés köreinek a lehallgatása, ha valaki ettől eltérő célra használja, akkor az azt jelenti, hogy az nem rendeltetésszerű.

Manfred Weber felvetésével kapcsolatban a biztonságpolitikai szakértő megjegyezte,

nem az ő illetékessége, hogy az ügyet Magyarországnak miként is kell kezelnie, ez a magyar hatóságoknak is a feladata.

Teljes adás:

 

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!