2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Plusz-mínusz: Közös nyilatkozatot adtak ki az ellenzéki polgármesterek

Hír TV

2020. október 26., hétfő 18:01

A hétvégén ismét mozgolódtak az ellenzéki polgármesterek, ezúttal egy közös nyilatkozatban foglaltak állást az önkormányzatiság mellett. Vagy csak az uniós forrásokért? A műsorban tovább szó lesz arról, hogy az Európai Néppárt elnöke ismét hazánkat kritizálta, szerinte ugyanis Orbán Viktor korcs demokráciát épít. A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója és Lánczi Tamás, politológus volt a vendége.

Mi a garancia arra, hogy az önkormányzatok jobban gazdálkodnának a pénzekkel, mint a kormányok? Itthon már láthattuk, hogy a Fidesznek 2013-ban az önkormányzatok jelentős adósságát ki kellett fizetnie – tette fel a kérdést Kis Kornélia, műsorvezető.

Nyilván való semmi garancia nincs, kormányokat is látunk, amelyek rosszul gazdálkodnak meg önkormányzatokat is

- mondta Fodor Gábor, a Közép-európai rendszerváltást kutató intézet alapítója.

Tegyük hozzá, hogy Brüsszelben elég régóta kettősmérce van, tehát, amikor 2006-ban, illetve 2007-ben elszállt a magyar költségvetési hiány, ugye erről szól részben az öszödi beszéd (…) Brüsszelben efölött szemet hunytak, tehát, ha a baloldal túlköltekezik, ha korruptak az valamilyért Brüsszelben mindig, mondjuk úgy, hogy bocsánatos bűn. Jogállamisági probléma valahogy mindig jobboldali kormányokkal szemben merül föl. Deficiteljárás valahogy mindig jobboldali kormányokkal szemben merül föl, akkor is, ha sokkal jobban teljesít a költségvetés, mint egy baloldali kormány esetén. (…) Abban értek egyet Gáborral, hogy valóban ez az egész akció arra irányul, hogy a magyar kormány feje fölött átnyúlva pénzt juttassanak baloldali önkormányzatoknak (…) ez lényegében a magyar szuverenitásnak a megsértése lenne. (…) Ez egy politikai akció (…)

-          mondta Lánczi Tamás, politológus.

Hír TV