2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Kormányzásképtelennek mutatkozhat az ellenzéki együttműködés

Az ellenzéki vezetők keddi megállapodásáról is kifejtette a véleményét Deák Dániel és Csuhaj Ildikó a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában. A műsorvezető Trombitás Kristóf volt.

  • Plusz-mínusz: Kormányzásképtelennek mutatkozhat az ellenzéki együttműködés

Hat pontban állapodott meg arról az ellenzéki összefogás, hogy melyek lennének közös kormányzásuk alapjai, korántsem biztos, hogy a valóságot tükrözi egyes közvéleménykutatóknál az ellenzék pár százalékos előnye és már az operák világát is elérte a BLM-mozgalom nyomában nyargaló kulturális forradalom. Többek között ezekről a témákról vitázott Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában.

Az ellenzéki összefogás hatpontos megállapodása kapcsán a műsorvezető azt a kérdést tette fel vendégeinek, hogy

ez kommunikációs fogás volt vagy emögött meghúzódhat a háttérben valamiféle munka is.

Csuhaj Ildikó szerint, hogyha kommunikációs fogás is, valódi hírértéke van. Mert míg 2014-ben és 2018-ban az országgyűlési választások előtt pár hónappal is azt láthattuk, hogy még javában folyt az ellenzéki politikusok között az alkudozás arról, hogy ki kerüljön fel az ellenzéki közös listára, illetve hány ellenzéki közös lista legyen. Most viszont a parlamenti választásokról már megállapodtak tavaly most pedig közösen kiültek. Az ATV főmunkatársa szerint

ezzel a választóknak is üzentek, hiszen most széles a skála a DK-tól a Jobbikig, és meg kellett azt üzenni, hogy van az a hat párti minimum, amiben egyetértenek.

De az nyilvánvaló, hogy ehhez minden résztvevőnek engednie kellett – tette hozzá.

Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője a keddi ellenzéki performanszot ahhoz tudta hasonlítani, amikor a szépségversenyek résztvevői beszédükben világbékét szeretnének. Deák szerint olyan alapvetések hangzottak el, amelyek általánosak és kevésbé megfoghatóak. (…) Nem véletlen az, hogy ezeket nem vetették papírra. S valószínű az, hogy lesznek még konfliktusok a pártok képviselői között, hiszen Gyurcsány határon túliakkal szembeni megnyilvánulásaitól és tetteitől az LMP-sek, de még egyes szocialista képviselők is elhatárolódtak. (…)

Ezek a hatpárti együttműködést könnyen szétverhetik vagy azt a látszatot kelthetik, hogy ezek kormányzásképtelenek

 

– hangsúlyozta a vezető elemző.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!