2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Plusz-mínusz: Kettős mérce Brüsszelben

Hír TV

2020. december 3., csütörtök 17:50

Ismét kettős mérce szerint nézik a magyarokat Brüsszelben. Állítólagos „verbális támadásai” miatt Deutsch Tamás kizárását kezdeményezik a Néppártból. Karácsony Gergely főpolgármester nem akar „zavaros hátterű céggel” szerződést kötni – állítja közösségi oldalán a buszbérlési közbeszerzéssel kapcsolatban. A szerződést azonban már hetekkel ezelőtt megkötötték. Egyre szorosabbá válik a december 6-i romániai választás. Plusz-mínusz című műsorunk témáit ezúttal Kósa András, a Népszava újságírója és Kovács András, az Origo újságírója vitatta meg egymással. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

„Ez egy klasszikus – úgymond – bosszúállási stratégia most Deutsch Tamáson. Meglátjuk, hogy sikeres lesz-e. Előzetesek alapján úgy látszik, hogy nem.”

- jegyezte meg a Kovács András, az Origo újságírója.

„Itt szerintem teljesen elbeszélnek egymás mellett a felek és én nem látom pillanatnyilag, hogy hogyan lehet ebből valamiféle megegyezés, miközben egyébként azt gondolom, hogy lesz a végén valamifajta megegyezés, mert az érdekek azért mégiscsak efelé mutatnak.”

- tette hozzá később Kósa András, a Népszava újságírója.

„A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel.” – közölte a főpolgármester a buszbérlési közbeszerzés kapcsán. Mindezt úgy, hogy a BKV október 30-án megkötötte már a szerződést, ráadásul kiderült az is, hogy a cégnek nincsenek is bérelhető buszai. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Karácsony Gergelynek tisztáznia kell a közbeszerzési ügyét.

„Igazából az, hogy Karácsony Gergely a Facebook-oldalára mit ír ki, szerintem az olyan szempontból érdekes, hogy a tanácsadói úgy látszik nagyon rossz tanácsokat adnak, akik ezeket megfogalmazzák. Amit azért is furcsállok, mert 47 tanácsadóból azért valaki lehetne, aki felvilágosítaná bizonyos alapvető jogi dolgokról.”

- hangsúlyozta Kovács András, az Origo újságírója.

A december 6-ai romániai választás kapcsán Kósa András, a Népszava újságírója elmondta:

„Nyilván drukkolni kell azért, hogy az RMDSZ bejusson a parlamentbe. A probléma az, hogy egyelőre ebben nem lehetünk biztosak.”

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Deutsch Tamás: Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért

Valaki hazudik! Karácsonynak fogalma sincs, mi zajlik a fővárosi cégekben?

Már nemcsak Tüttő Kata, hanem Karácsony Gergely is hülyének nézi a budapestieket

Fidesz: Karácsony Gergely tisztázza a buszbérlési közbeszerzés ügyét

Vasárnap választanak Romániában

Szijjártó: Jót tenne a magyar-román viszonynak, ha az RMDSZ erősebb lenne a román parlamentben

Hír TV

x
Rendkívüli hír