2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Plusz-mínusz: Karácsony nem egyeztet a Fudan egyetemről Palkovics Lászlóval

Hír TV

2021. május 11., kedd 17:55

Karácsony Gergely nem, Baranyi Krisztina elfogadta Palkovics miniszter meghívását a Fudan egyetemről való egyeztetésre. Ellenben az Uniós hitelt felvenné a főpolgármester, gondolatban már el is költötte és erről már tárgyalna a kormánnyal. Jött a lazítás, nyitottak a teraszok, a fertőzöttek száma pedig szerencsére csökken. A Plusz-mínusz keddi témáit ezúttal Csuhaj Ildikó az ATV főmunkatársa és Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa elemezte.

A főpolgármester miért nem megy el egy ilyen egyeztetésre? Ennek milyen üzenete van? – kérdezte vendégeitől Kis Kornélia.

- A Facebook posztjában azt írta Karácsony Gergely, hogy azért nem megy el, mert, előtte az üzleti tervekről és a beruházás részleteiről a nyilvánosságot kell először Palkovics Lászlónak tájékoztatni. Utána egyeztethetnek és ne tájékoztató legyen, hanem érdemi tárgyalás

– indokolta a főpolgármester távolmaradási szándékát Csuhaj Ildikó.

- Ha jól értem az ellenzéknek a politikai narratíváját, akkor egy felsőoktatási beruházást szeretnének megakadályozni. (…) Szerintem jól értem, mert bár az előző években végig arról szólt az ellenzék kommunikációja, hogy a kormány nem költ a felsőoktatásra, pedig a diákoké a jövő. Nem fektet be a jövőbe, nincsen innováció… Most a világ 34. legjobb egyetem érkezik Budapestre, Magyarországra. Ez egy óriási nagy dolog.

– reagálta Pindroch Tamás.

 

 

Teljes műsor:

Hír TV