2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Karácsony igent mondott két stadionra, de nem kér a szuperkórházból

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában igazi klasszikus újságírói vitát láthatnak a nézők, az adás vendégei, Dull Szabolcs, az Index.hu szerkesztő-újságírója és Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője a műsorvezető pedig Szarvas Szilveszter.

  • Plusz-mínusz: Karácsony igent mondott két stadionra, de nem kér a szuperkórházból

Számos döntés született, illetve körvonalazódnak az irányvonalak ezek közül többet is említhetnék, ugye van a Liget Projekt leállítása, a budapesti atlétikai világbajnokság is veszélybe került és számos egyéb döntés is van, ezek közül melyiken lepődtetek meg vagy melyik számotokra vérlázító, már ha van ilyen?

- tette fel a kérdést Szarvas Szilveszter.

Nagy meglepetést nem okozott, hiszen Karácsony Gergely és az egyesült ellenzék ebben a kampányban a „stadion stoppal” járta az utcákat, emiatt gyűjtött aláírást. Egy konkrét ígérete is volt a főpolgármesternek, hogy amíg minden kerületben nem lesz CT addig ne épüljön stadion. Most ehhez képest annyiban lazult ez az álláspont, hogy most azt mondta Karácsony Gergely a kormányülés után, hogy megvizsgáljuk ezt a kérdést, hogy mi legyen az atlétikai csarnokkal, mi legyen a kézilabda csarnokkal, ami épülőfélben van és utána lesz egy végleges állásfoglalás, tehát meglepőnek a stadion ellenesség azért nem nevezhető. A Liget Projekttel szembeni ellenérzések is teljesen ismertek voltak, hiszen Karácsony Gergely a Városligetben ugye több zöldet akar és kevesebb épületet és ha jól értem akkor efelé is fog haladni ez a projekt

-          mondta Dull Szabolcs, az Index.hu szerkesztő-újságírója.

Engem az lep meg, hogy gyorsabb reakciók érkeztek arra, hogy nem akarják, itt lehet azért distinkciókat tenni, hogy Karácsony vagy László Imre az, aki nem akarja, de innen nézve úgy tűnik, hogy az új baloldali városvezetés nem nagyon akarja az új dél-budai szuperkórházat, ellenben múzeumok építését sem annyira akarja, ugye a Liget Projekt részeként, de a „stadion stop”-ból meg kihátrálnak, tehát én ezt a mérleget tudnám levonni gyorsan, hogy stadion mégis, kórház, múzeum nem. Nekem ez annyira nem tetszik és ha netalántán Karácsonyra szavaztam volna akkor most elárulva érezném magamat, ilyesmi nem fordulhat elő nyilván, de nem irigylem azokat akik most szembesülnek azzal, hogy mennyire változékony az új főpolgármester álláspontja bizonyos kérdésekben

 – mondta Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!