2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Gyurcsány már nem csak Vidnyánszkyt fenyegeti

Nem vesz részt a Színház-és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata a Magyar Rektori Konferencia és a HÖOK által szervezett eseményen, amely keretei között a hallgatók egyeztettek volna az egyetem új fenntartójával és annak kuratóriumi elnökével, Vidnyánszky Attilával. Szerintük ugyanis mind a kuratórium mind annak elnöke illegitim. Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Szilvay Gergely, a Mandiner.hu főmunkatársa voltak Trombitás Kristóf műsorvezető vendégei.

  • Plusz-mínusz: Gyurcsány már nem csak Vidnyánszkyt fenyegeti

„Alapvetően nem a diákok döntik el, hogy ki legitim és ki nem, egyrészt, tehát ők nincsenek abban a helyzetben, hogy erről döntsenek, akkor sem, ha nem szimpatikus nekik Vidnyánszky Attila, amihez teljes mértékben joguk van persze. Másrészt, ha a Rektori Konferencia és a HÖOK hív egy hallgatói közösséget egyeztetni, akkor erre nemet mondani, szerintem minimum oltári nagy taktikai hiba.”

- jegyezte meg Szilvay Gergellyel, a Mandiner.hu főmunkatársa.

Az Állami Számvevőszék szabálytalannak minősítette a Színművészeti gazdálkodását. Kedden azt írták, „mintegy 10 éve sorozatos és visszatérő szabálytalanságok” vannak az intézménynél. A Számvevőszék arra reagált, hogy Novák Eszter az SZFE eddigi rektorhelyettese az ATV-n azt nyilatkozta, „nincs átadás-átvétel” a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A Számvevőszék válaszul közölte, már 2013-ban megállapították a pénzügyi szabálytalanságokat, amiket az egyetem eddigi vezetése azóta sem oldott meg.

„Azt hiszem, hogy ez nem volt akkora hiányosság, hiszen én ennek előtte soha nem hallottam róla, ami miatt valami skandalumot kellene most nekünk kiáltani.”

- mondta Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

Vidnyánszky Attila megfenyegetése után szélesített a körön Gyurcsány Ferenc. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: „akik vezető szerepet játszottak a Fidesz alatt, azoknak azt kell mondani, hogy nincs bosszú és vagyonelkobzás, de nem számítunk a munkátokra” - ezt azzal indokolta, hogy máshogy gondolkodnak, mint ahogyan a DK.

„Nekem nincs kétségem, hogy Gyurcsány Ferenc, - nyilván a kormányát mindenki maga választja meg – nem pusztán az állami intézmények vezetőit és a kormányfő tisztségviselőit cserélné le, hanem azért alább menne.”

- hívta fel a figyelmet Szilvay Gergellyel, a Mandiner.hu főmunkatársa.

Kapcsolódó anyagok:

Számvevőszék: Tíz éve sorozatos, súlyos pénzügyi szabálytalanságok vannak a Színművészeti Egyetemen

Kormányváltás esetén több száz vezető beosztású embert rúgnának ki Gyurcsányék

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!