2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Félidős konzultációt tart Orbán Viktor

Hétfőn félidős konzultáció kezdődött a Fideszben. Orbán Viktor pártelnök a következő két hétben 106 választókerület vezetőjével találkozik. A hivatalos kommüniké szerint a megbeszéléseken szóba kerülnek az eddig elért eredmények és a következő időszak kormányzati feladatai is. Közben az ellenzéket már a 2022-es választás foglalkoztatja. A Momentum elnöke szerint több pártnak is fájdalmas lesz a két év múlva esedékes megmérettetés. Kis Kornélia vendégei a stúdióban Nagy József a 24.hu újságírója és Pindroch Tamás a Figyelő főmunkatársa.

  • Plusz-mínusz: Félidős konzultációt tart Orbán Viktor

Van abban bármi rendkívüli, hogy nagyjából egy hónappal a parlamenti nyitány előtt Orbán Viktor beszélgetésre hívja a választőkerületi vezetőket? – tette fel első kérdését a Plusz-mínusz műsorvezetője.

Abból a szempontból nincs, hogy félidőben vagyunk. Ciklus félidő van és ilyenkor persze át kell beszélni a teendőket, feladatokat és már a választásokra is meg kell kezdeni a felkészülést. – fejtette ki véleményét a Figyelő rovatvezetője.

A HVG szerint elképzelhető egy olyan forgatókönyv is, hogy a választókerületi elnökök nem tölthetnek majd be kormányzati szerepet. Hogyan értékelnétek, ha Orbán Viktor ezt különválasztaná?

A Fideszen belül nagyon sok olyan képviselő van, aki másféle pozíciót is ellát. Az a kérdés, hogy a pártelnök és a pártvezetés hogyan gondolja ezt, átlátják-e, hogy egy ember egy feladatot lásson csak el. Mert, azért több lovat egy fenékkel nagyon nehéz megülni – reagált Pindroch Tamás a kérdésre.

A műsor második részében téma volt a Momentum elnökének kijelentése és a Fidesz következő kétéves stratégiája is.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!