2020. június 5.,
péntek, Fatime napja

Plusz-mínusz: Félidős konzultációt tart Orbán Viktor

Hír TV

2020. január 14., kedd 17:47

Hétfőn félidős konzultáció kezdődött a Fideszben. Orbán Viktor pártelnök a következő két hétben 106 választókerület vezetőjével találkozik. A hivatalos kommüniké szerint a megbeszéléseken szóba kerülnek az eddig elért eredmények és a következő időszak kormányzati feladatai is. Közben az ellenzéket már a 2022-es választás foglalkoztatja. A Momentum elnöke szerint több pártnak is fájdalmas lesz a két év múlva esedékes megmérettetés. Kis Kornélia vendégei a stúdióban Nagy József a 24.hu újságírója és Pindroch Tamás a Figyelő főmunkatársa.

Van abban bármi rendkívüli, hogy nagyjából egy hónappal a parlamenti nyitány előtt Orbán Viktor beszélgetésre hívja a választőkerületi vezetőket? – tette fel első kérdését a Plusz-mínusz műsorvezetője.

Abból a szempontból nincs, hogy félidőben vagyunk. Ciklus félidő van és ilyenkor persze át kell beszélni a teendőket, feladatokat és már a választásokra is meg kell kezdeni a felkészülést. – fejtette ki véleményét a Figyelő rovatvezetője.

A HVG szerint elképzelhető egy olyan forgatókönyv is, hogy a választókerületi elnökök nem tölthetnek majd be kormányzati szerepet. Hogyan értékelnétek, ha Orbán Viktor ezt különválasztaná?

A Fideszen belül nagyon sok olyan képviselő van, aki másféle pozíciót is ellát. Az a kérdés, hogy a pártelnök és a pártvezetés hogyan gondolja ezt, átlátják-e, hogy egy ember egy feladatot lásson csak el. Mert, azért több lovat egy fenékkel nagyon nehéz megülni – reagált Pindroch Tamás a kérdésre.

A műsor második részében téma volt a Momentum elnökének kijelentése és a Fidesz következő kétéves stratégiája is.

A teljes adás:

Hír TV