2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: „Emberéletek száradnak Karácsony Gergelynek a lelkén”

A Plusz-mínusz hétfői vendégei Horn Gábor a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke és Boros Bánk Levente a Médianéző Kft. ügyvezetője voltak.

  • Plusz-mínusz: „Emberéletek száradnak Karácsony Gergelynek a lelkén”

Miközben a magyar járványügyi védekezés az egyik legsikeresebbnek számít Európában, az itteni áldozatok közül majdnem minden tizedik a Pesti úti Idősek Otthonában hunyt el - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádióban. Gulyás Gergely hozzátette, a hatósági vizsgálat megállapította a fenntartó, a Fővárosi Önkormányzat felelősségét. Az ügyben a bíróság mond majd ítéletet - fogalmazott a miniszter.

A műsorvezető a felvezető után elsőként arra volt kíváncsi miért nem tudott a főváros ezzel a súlyos helyzettel mit kezdeni?

"Jól jellemzi a fővárosnak a működését és a hozzáállását a járványügyhöz, hogy 2020. március 16-án összeült a fővárosi operatív törzs, az akkori bejegyzés arról szólt, hogy mostantól naponta üléseznek, március 16-a óta nem hallottunk a fővárosi operatív törzsről – reagált a műsorvezető kérdésére Boros Bánk Levente.

(…) A Médianéző Kft. ügyvezetője hozzátette akkor, amikor felmerül egy világjárvány helyzet és tudjuk, hogy ez megjelenhet nem ül-e le ő és a kollegái és gondolják át, hogy mik azok a feladatok, melyet el kell végezni és mik azok a gócpontok, melyek különösen veszélyeztetettek. Például túlzsúfolt buszok vagy pedig az idősotthonok. Nem gondolták végig és semmilyen olyan lépés nem született, mely megelőzte volna, hogy ezek az emberek ne fertőződjenek meg és ne haljanak meg. Mindent megért az ember, de a politikai felelősség a fenntartóé.

"Lehet a felelőséget eltolni, de merem állítani, hogy emberéletek száradnak Karácsony Gergelynek a lelkén."

Nehéz ez a helyzet, amikor emberek életével politikai játszma folyik. Szerényen néztem, amit a magyar kormány csinált. Nem gondolnám azt, hogy egy világraszóló teljesítmény lett volna. (…) Egyébként a fővárosi operatív törzs mindennap ülésezett - mondta Horn Gábor a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Teljes adás: 

Hír TV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!