2020. szeptember 18.,
péntek, Diána napja

Plusz-mínusz: Ellenzéki feszültség Gödön

Hír TV

2020. augusztus 7., péntek 17:55

Tovább tart az ellenzéki belharc Gödön, amelynek újabb csúcspontja egy-egy hangfelvétel nyilvánosságra kerülése volt. A DK tagadja, hogy manipulálta volna a felvételt, ám a Momentum által bemutatott hanganyag teljesen más kontextusban mutatja be az elhangzottakat.

Trombitás Kristóf műsorvezető vendégei ezúttal Nagy József, a 24.hu újságírója és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója.

„Két felvételről van szó. Ami nagyon beszédes, hogy mind a kettő kikerült a Demokratikus Koalíció honlapjára, illetve a Momentumnak az oldalára. Ebből jól látszik, hogy nem csak helyi problémáról van szó, hanem a két párt közti nagyon éles vita kezd most már nem csak helyileg, hanem országosan is kiéleződni. Az jól látható volt, hogy az első anyag, ami kikerült, az egy vágott anyag volt. Az utolsó mondatok hiányoztak és azok egészen más kontextusba helyezték azt a beszélgetést, ami itt elhangzott. (…)”

- jegyezte meg Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója.

„Nem tudom, hogy egy vagy két hangfelvétel van-e, de mindenféleképpen két verziót hallhattunk. A reakciót ugye Gyurcsány Ferenc Facebook-posztjában éppen ma láthattuk, hogy ő próbálja vagy szeretné, legalábbis azt mondja, hogy szeretné helyben tartani ezt a konfliktust és nem kiterjeszteni országosra. (…) Abban mindenféleképpen az ellenzék szempontjából igaza van Gyurcsány Ferencnek, hogy ezt helyben kell tartani.”

- tette hozzá Nagy József, a 24.hu újságírója.

„Szerintem már eljutott az országos szintre. Azért gondolom, mert nem csak helyi politikusok szólalnak meg a témában, hanem azt látjuk, hogy Cseh Katalin, Donáth Anna, sőt, most már Fekete-Győr András, az elnök is megszólalt. A másik oldalról Rónai ugye helyi kötődésű, – az európai parlamenti képviselőről beszélek, a Demokratikus Koalícióból – de ő is megszólalt az ügyben, sőt, most már eljutottunk oda, hogy Gyurcsány Ferenc is.”

- folytatta Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója.

„Ugye van egy darab Göd és van számos nem Göd, de ettől még a gödi példa az elgondolkodtató kell, hogy legyen, egyébként a Balogh szempontjából is – tehát a polgármester szempontjából is - ennek elgondolkodtatónak kellene lennie és nyilván vet fel nem csak politikai, hanem morális kérdéseket is. (…)”

- mondta Nagy József, a 24.hu újságírója.

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarország területére egy erőszakos migráns csoport Röszkénél. Csaknem százan gyűltek össze a határ szerb oldalán és nagyjából harmincan felmásztak a kerítésre, így kísérletet téve az illegális határátlépésre.

Kapcsolódó anyagok:

Ifj. Lomnici Zoltán: A polgármester ellenzéke nem csak a Fidesz, hanem a DK is

Tagadja a DK, hogy ők manipulálták a gödi hangfelvételt

Teljesen összeomlott a baloldali összefogás: Gyurcsányék hamisított hangfelvétellel támadtak a Momentumra

Nyíltan háborúznak az ellenzéki pártok Gödön

Felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

 

Hír TV