2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Plusz-mínusz: Czeglédy Csaba ügye az évtized pere lehet

Hír TV

2021. február 25., csütörtök 17:50

A baloldal részéről folytatódik a bizalom rombolása az orosz és kínai vakcina felé, a Pesti Srácok megszerezte a Czeglédy-vádiratot, a Népszava információi szerint Feddhetetlenségi Nyilatkozatot kellene aláírniuk az ellenzéki miniszterelnök-jelölteknek. Ezek voltak a Plusz-mínusz csütörtöki témái. A vendégek ezúttal Kósa András, a Népszava és Kovács András, az Origo újságírói voltak.

„Mit érdemel szerintetek Czeglédy Csaba?”

-          kérdezte Kis Kornélia műsorvezető.

„Először is fontos azt nézni, hogyha ebben az ügyben születik majd végleges ítélet, az lehet akár, hogy az évtized pere lesz, mert nagyon súlyos politikai hatásai lesznek. Abban az esetben, hogyha Czeglédy Csabát jogerősen elítélik immár másodjára – mert már van egy jogerős ítélet a tarsolyában még a 2000-es évek elejéről - , akkor szerintem az egész Demokratikus Koalícióra rátapad gyakorlatilag a korrupciónak a vádja”

-          mondta Kovács András.

„Hogy mit érdemel? Nyilvánvalóan most demagóg leszek, egy korrekt, független bírósági eljárást és korrekt, független bírói ítéletet érdemel majd természetesen. Gazdasági jogász legyen a talpán, aki ezen a 166 oldalas ítéleten úgy átrágja magát, hogy az elejétől a végéig pontosan érti, hogy miről van szó”

-          jegyezte meg Kósa András.

Hír TV