2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Az LMP egy öngyilkos párt

Merre tart az LMP a hétvégi tisztújítás után, lassan már a teljes baloldal fellázadt Bíró László ellen és Márki-Zay Péter ismét megmondja, mi a kormánybuktatás biztos receptje. Többek között ezekben a témákban ütköztette a véleményét a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában ma Boros Bánk Levente és Horn Gábor. A műsorvezető Kis Kornélia volt.

  • Plusz-mínusz: Az LMP egy öngyilkos párt

Kanász-Nagy Máté új társelnök lehet az LMP megmentője? Meg kell-e egyáltalán menteni a pártot? – tette fel a kérdést a vendégeknek Kis Kornélia műsorvezető.

Erre Horn Gábor azt reagálta, hogy időnként azt gondolja, hogy az LMP egy öngyilkos párt, néha úgy tűnik, mintha japán kamikázék alkotnák az ellenzéki formációt. Ezt követően a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke megjegyezte, hogy volt két mondhatni sikeres választásuk 2018-ban, akkor a támogatottságuk mintegy 3 százalékot nőtt, ezt el lehetett volna adni győzelemként, erre ők fogták magukat, és

kirúgták a párt két arcát, Hadházy Ákos és Szél Bernadettet, akik azóta is meghatározó szereplők az ellenzéki politikában, ellentétben Kanász-Nagy Mátéval. Sokszor úgy tűnik, mintha a saját maguk ellenségeik lennének

– mutatott rá Horn Gábor.  

Boros Bánk Levente, a Médianéző Kft. ügyvezetője az elhangzottakra azt reagálta, hogy ritkán ért egyet Horn Gáborral, de az LMP ügyében ez a helyzet. Elég csak végignézni a párt történetét, ami nagyon tanulságos – húzta alá. Boros Bánk Levente felidézte, hogy az LMP genezise az volt, hogy „lehet más a politika”, annak idején egy Gyurcsány tagadására épülő pártot hoztak létre. Ebből a közösségből vált ki Karácsony Gergely főpolgármester pártja, a Párbeszéd nevű formáció, amellyel jelenleg megint egymásra kacsingatnak, ami nem is csoda, hiszen a Párbeszéd egy százalékon áll, az LMP pedig alig 3-4 százalékon. A Médianéző Kft. ügyvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy

az LMP a jó példa arra, hogy az elmúlt tíz évben mégsem lett más a politika: sem bázisdemokráciával, sem látszat zöld politizálással, sem egyéb módszerekkel nem tudtak innovációt behozni a magyar belpolitikába.

Boros Bánk Levente arra is kitért, hogy szemlátomást Ungár Péter a tisztújításon most bevette a saját jelöltjével az LMP-t, a kérdés most az, hogy ezzel a lépéssel meg tudja-e majd menteni a pártot vagy sem.

A műsor második felében a vitázó felek az október 11-i időközi országgyűlési választás kapcsán azt vették górcső alá, hogy több baloldali politikus is elfogadhatatlannak tartja Bíró László kijelentéseit, így több kérdést is felvet, hogy miként alakul így a kampány.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!