2021. március 7.,
vasárnap, Tamás napja

Plusz-mínusz: Az Egyesült Államokban megosztottság és ellentétek vannak

Hír TV

2021. január 21., csütörtök 17:50

Beiktatták Joe Bident, aki a következő négy évben irányíthatja az Egyesült Államokat. A demokrata politikus tizenhét rendelettel kezdte kormányzásának első napját, amelyekkel elsősorban Donald Trump munkájának ikonikus intézkedéseit vonja vissza. Aztán, ötmilliárddal drágábban újítják fel a Lánchidat Karácsony Gergelyék.  A Plusz- mínusz mai témáiról Kósa András, a Népszava  újságírója és Kovács András, az Origo újságírója mondta el véleményét.

Távozása előtt Donald Trump búcsúbeszédet intézett nemzetéhez, amiben arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

Január 20-án beiktatták Joe Bident, mindenféle rendbontás nélkül. Mit gondoltok, borítékolható volt, hogy most nyugalom lesz – tette fel első kérdését a műsorvezető.

 Ha az előzményekből indulunk ki, akkor azt gondolom, hogy igen

– mondta elsőként Kósa András.

Hasonló véleményen volt Kovács András is.

Ahogy fogalmazott, várható volt, óriási presztízstétje volt annak, hogy ne történjen semmi. Ha történt volna valami, az azonnal árnyékot vetett volna az új elnökre.

Szégyenletes, hogy Donald Trump nem vett részt utódja beiktatási ceremóniáján – vélte a Népszava újságírója. Bár az utolsó videójával kicsit javított a megítélésén.

Az Egyesült Államokban megosztottság és ellentétek vannak. Egy demokráciában ez teljesen megszokott.

- tette hozzá az Origo újságírója.

Teljes beszélgetés:

Hír TV