2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Az Egyesült Államokban megosztottság és ellentétek vannak

Beiktatták Joe Bident, aki a következő négy évben irányíthatja az Egyesült Államokat. A demokrata politikus tizenhét rendelettel kezdte kormányzásának első napját, amelyekkel elsősorban Donald Trump munkájának ikonikus intézkedéseit vonja vissza. Aztán, ötmilliárddal drágábban újítják fel a Lánchidat Karácsony Gergelyék.  A Plusz- mínusz mai témáiról Kósa András, a Népszava  újságírója és Kovács András, az Origo újságírója mondta el véleményét.

  • Plusz-mínusz: Az Egyesült Államokban megosztottság és ellentétek vannak

Távozása előtt Donald Trump búcsúbeszédet intézett nemzetéhez, amiben arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

Január 20-án beiktatták Joe Bident, mindenféle rendbontás nélkül. Mit gondoltok, borítékolható volt, hogy most nyugalom lesz – tette fel első kérdését a műsorvezető.

 Ha az előzményekből indulunk ki, akkor azt gondolom, hogy igen

– mondta elsőként Kósa András.

Hasonló véleményen volt Kovács András is.

Ahogy fogalmazott, várható volt, óriási presztízstétje volt annak, hogy ne történjen semmi. Ha történt volna valami, az azonnal árnyékot vetett volna az új elnökre.

Szégyenletes, hogy Donald Trump nem vett részt utódja beiktatási ceremóniáján – vélte a Népszava újságírója. Bár az utolsó videójával kicsit javított a megítélésén.

Az Egyesült Államokban megosztottság és ellentétek vannak. Egy demokráciában ez teljesen megszokott.

- tette hozzá az Origo újságírója.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!