2021. július 31.,
szombat, Oszkár napja

Plusz-mínusz: A társadalom már nem annyira vevő a Gyurcsány-féle megnyilvánulásokra

Hír TV

2020. június 2., kedd 17:55

Miért osztja meg a trianoni békediktátum a mai magyar politikai élet szereplőit? Valóban a szétesés fenyegeti a Jobbikot? És lesz-e valaha is béke a Fidesz és a Néppárt között. A keddi Plusz-mínuszban Kis Kornélia és vendégei ezekre a kérdésekre keresték a választ.

 

Létezik-e a baloldali és a jobboldali megközelítése ennek a tragikus eseménynek? - tette fel első kérdését a műsorvezető Trianonnal kapcsolatban. 

Kicsit jobb a helyzet, mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt. Mintha a társadalom már nem lenne annyira vevő a Gyurcsány-féle megnyilvánulásokra - mondta a Magyar Hírlap lapszerkesztője.  (…) A Fidesz hitelesen képviseli a határon túli magyarság érdekeit - tette hozzá Kacsóh Dániel. 

Ezzel szemben Kósa András úgy látja nem ördögtől való, hogy a pártok máshogy reagálnak a történelmi eseményekhez. (..) A történelmi tényeket azonban tiszteletben kell tartani!

Radikálisként kezdte, néppártosodni próbált, végül a baloldalon kötött ki. Ez a Jobbik, amelyet két év alatt pontosan annyi parlamenti képviselő hagyott el, ahányan ma a DK-ban ülnek. Varga-Damm Andrea, aki a múlt héten lett független tegnap az ATV-ben azt mondta, hogy megkezdődött a Jobbik pusztulása.

Kósa András a Népszava újságírója és Kacsóh Dániel a Magyar Hírlap lapszerkesztője erről is elmondta a véleményét, mint ahogy arról is, hogy vajon erősítik vagy gyengítik Orbán Viktort azok a támadások, melyek sorra jönnek a Néppárt elnökétől.

Belpolitikában biztosan erősítik, de külpolitikában is – reagált elsőként Kacsóh Dániel. A Magyar Hírlap lapszerkesztője úgy látja nem bírnak leszállni Magyarországról. (….) Kezd nevetségessé válni ez a történet.

Valószínűleg a mostani viszony Orbán Viktor és Donald Tusk között már nem tud javulni – tette hozzá Kósa András.

Teljes beszélgetés:

Hír TV