2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A kormány teljesítménye fog dönteni a 2022-es választásról

Botrányok jönnek-mennek, egy idő után feledésbe merülnek. A 2022. évi orszáűggyűlési választásról az fog dönteni, hogy a kormány mimként reagál a járványra, illetve a gazdasági kihívásokra – hangzott el Plusz-mínusz című műsorunkban. Ha jól kezeli a kormány a válságot, akkor szinte mindegy, hogy ki lesz az ellenzék arca a következő választáson? Ez a kérdés is szóba került Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója és Kacsoh Dániel, a Mandiner belpolitikai rovatvezetője közötti stúdióvitán, melyet ezúttal Kis Kornélia moderált.

  • Plusz-mínusz: A kormány teljesítménye fog dönteni a 2022-es választásról

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a vasárnapi Bayer show-ban arról beszélt, hogy a főpolgármester ugródeszkának használja jelenlegi pozícióját. Karácsony Gergely ugyanis a megválasztása előtt megígérte a budapestieknek, hogy lemond pártelnöki tisztségéről.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója adásunk elején leszögezte, főpolgármesternek lenni egy országos politikai funkció, vagyis teljesen rendben van, ha további politikai ambíciói vannak, így semmi gond azzal, ha esetleg a jelenlegi főpolgármester „távolabbra lát”.

Budapest ügyében inkább érdemi ügyekről kellene beszélni, arról, hogy történnek, vagy nem történnek, dolgok, így inkább ez a kritika tárgya

– tette hozzá.

Kacsoh Dániel úgy gondolja, a politikában ahhoz, hogy valaki feljebb lépjen, egy bizonyos pozícióban ki kell töltenie a ciklusát és le kell tennie valamit az asztalra. Karácsony Gergellyel kapcsolatban a Mandiner belpolitikai rovatvezetője megjegyezte,

az nem fair a választókkal szemben, hogy ő bejelentkezett a főpolgármesteri székért egy olyan programmal, amelynek az a lényege, hogy miként kell felhasználni a fővárost, mint „Budapest köztársaságot” a kormány konfrontatív ellenzéki politika egy eszközének.

Fodor Gábor szerint, az biztos, hogy Karácsony Gergelynek Budapestre kellene koncentrálnia, mert - mint mondta - itt jó pozíciója lehet a palettán egy ellenzéki színezetű főpolgármesternek, a fővárosban ki lehet építeni egy olyan politikai bázis, ami hosszú távon hatásos lehet.

Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergely 2022-ben képes lenne-e legyőzni Orbán Viktort, Fodor elmondta, az elmúlt héten bőven kijutott a botrányokból, amelyek egy idő után eltűnnek, az igazi probléma pedig a járvány és a gazdasági helyzet.

Ez fog eldönteni mindent 2022-ben, az, hogy a járványra, illetve a gazdasági helyzetre miként fog a kormány reagálni, ha nem jól reagál, akkor Karácsony meg tudná verni, de ha a kormány jól reagál, akkor nem biztos

– mondta Fodor Gábor.

Kis Kornélia azon felvetésére, hogy így szinte mindegy a kihívó személye, Kacsoh Dániel elmondta, nagyon sok fog múlni azon, hogy ki az ellenzéki listavezető, ki ad arcot a közös ellenzéki együttműködésnek.

Az újságíró úgy véli, ez a verseny minden bizonnyal Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára között fog eldőlni.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!