2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A kormány szerint a strasbourgi bíróság a bűnözők érdekeit érvényesíti

A kormány szerint az elmúlt évek tömeges börtön kártérítési perei a magyar illetve az európai joggal való visszaélésekről szólnak, miközben az ellenzék az Orbán-kormányt okolja, a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában ezt a témát járja körül Kovács András, az Origo.hu és Kósa András, a Népszava újságírója Velkovics Vilmos műsorvezetése mellett.

  • Plusz-mínusz: A kormány szerint a strasbourgi bíróság a bűnözők érdekeit érvényesíti

A kormány szerint az elmúlt évek tömeges börtön kártéritési perei a magyar illetve az európai joggal való visszaélésekről szólnak, miközben az ellenzék az Orbán-kormányt okolja.

Azt mondta a miniszterelnök úr pénteken a rádióban, hogy eszes és jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek arra, hogy annyira lazák illetve annyira abszurdak az Európai Unió fogvatartással kapcsolatos szabályai, hogy ebből bizniszt lehet csinálni. Mi a jobb, rámutatni a szabályzás abszurditására vagy balek módjára fizetni tízmilliárdokat? - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Én az egész ügyet, ami most napvilágra került gyakorlatilag a miniszterelnöki sajtótájékoztatóval egy időben, én úgy látom, hogy a kormány hasonlóképpen a korábbi években meghozott, nem szokványos jogi lépéseihez, kezdődött ugye rögtön 2010-ben a pofátlan végkielégítések megadóztatásával, azonban azt az alkotmánybíróság elmeszelte, majd később, ha megnézzük az alaptörvényt a férfi és a nő közötti házasság beiktatása, akkor az idősekről való gondoskodás, mind olyan lépések voltak, amik nem férnek bele a mai liberális felfogásba. Úgy gondolom, hogy a kormány ezen az úton halad tovább most, hogy ezekben az ügyekben, egyrészt a társadalmi igazságosságot próbálja közelíteni ahhoz a bírói szerephez, ami tulajdonképpen jogszolgáltatást folytat

- mondta Kovács András, az Origo.hu újságírója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!