2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Plusz-mínusz: A kormány döntött az iskolaőrség felállításáról

Hír TV

2020. június 26., péntek 17:55

Milyen is legyen az az őrség, amit a kabinet elképzelt? Lehetne-e ezen formálni vagy nem is kell? Kanász-Nagy Máté, Horváth László és a műsorvezető M. Dobos Marianne beszélgettek erről.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára azt mondta ezzel kapcsolatban:

„Magyarország még viszonylag jól áll ebben a kérdésben. Egy két évvel ezelőtti felmérés mutatja, hogy az iskolák kettő-három százalékában fordul elő, mondjuk heti szinten ez a jelenség, ami nyilván azokban az iskolákban lehet súlyos, de ez Európában nem kiugró. (...) Én azt gondolom és Magyarország zöld pártja azt gondolja, hogy semmiképpen nem az erőszaknak a fokozása, a rendőrség behozása az iskola épületébe lenne egyébként a megoldás.”

Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette:

„Ha kell és vannak olyan extrém esetek – hát láttunk ilyeneket a közösségi médiában az elmúlt időben, sajnos egyre több alkalommal – amikor az áldozat oldalán fel kell lépni. Legyen az akár diák, legyen az akár tanár. Nem a kriminalizációról van szó, illetve nem az egyetlen eszközről, de úgy gondoljuk, hogy ennek az eszköznek is van létjogosultsága, mert vissza tud tartani.”

Az iskolaőrség megjelenéséről, első számú feladatáról és az ezekkel kapcsolatos kérdések felvetéséről, tekintsék meg teljes műsorunk:

Hír TV