2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Plusz-mínusz: A gazdasággal kiemelten kell foglalkozni

Hír TV

2020. június 25., csütörtök 17:55

A Plusz-mínuszban Kis Kornélia vendégeivel Szirmay Dáviddal és Kacsoh Dániellel a csütörtök reggeli kormányinfón elhangzottak mellett a szerdai Fővárosi Közgyűlés ülésének döntéseiről beszélgetett.

 

Továbbra is járványügyi készültség van, megkezdte működését a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, növekszik a csecsemőgondozási díj, a kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány legújabb intézkedéseit a reggeli kormányinfón. Erről és a Fővárosi Közgyűlés szerdai üléséről is szó esett, ahol eldőlt, több fővárosi kerületben drágul a parkolás. 

A kormány felállított egy Gazdaságvédelmi Operatív Törzset, mit gondoltok szükség van erre az intézkedésre? – kezdte a beszélgetést a műsorvezető.

"Rábíznám a kormányra, de ha már így döntöttek akkor tételezzük fel, hogy igen - reagált elsőként Kacsoh Dániel. A lépés logikusnak tűnik a gazdaság újranyitásának szempontjából olyan szereplőket hoz össze ebbe a testületbe a kormány illetékes miniszterének vezetésével, akiknek ráhatásuk van azokra a szektorokra, melyekre most a legnagyobb figyelem irányul. (..) Gyorsabban tudnak így döntéseket hozni, szóval lássuk meg mire jutnak" – mondta a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

A Blikk főszerkesztő-helyettese is úgy látja, hogy a mérleg megvonása majd azután történhet meg, amikor egy bizonyos gazdasági ciklusnak vége lesz. (..) A gazdasággal kiemelten kell foglalkozni, szóval ilyen szempontból, ha ez hasznos, akkor üdvözlendő – tette hozzá Szirmay Dávid.

Teljes adás:

Hír TV