2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Panaszkönyv: Spórolás a vezetéstechnika segítségével

2019. május 11., szombat 16:02

A Hír TV fogyasztóvédelmi magazinjában a kiégő autókról, a MÁV-ról és az autók fogyasztásával kapcsolatos kérdésekről volt szó.

KIÉGÉS

Porig égő BMW-k, rémült tulajdonosok, füstölgő álmok. Ijesztő történetek, tanácstalan autósokkal. Mi áll a BMW-s tűzesetek hátterében és mi az a sokat emlegetett EGR egység?

Képzeljék el, hogy egy modern és karbantartott BMW-ben ülnek, ami teljesen biztonságosnak tűnik. Aztán a következő percben a műszerfalon megjelenik egy hibaüzenet és mire észbe kapnak, már lángol az autó. A közelmúltban többen is így jártak, de ezek az esetek eddig nem kaptak nagy sajtóvisszhangot. Mi annak jártunk utána, hogy csupán egymástól független esetekről van-e szó vagy valami más is van-e a kigyulladó autók hátterében?

NAGYTAKARÍTÁS

Tavaszi nagytakarítás, rendbe tett vasúti kocsik, testkamerával felszerelt jegyellenőrök. Rejtettkamerával a MÁV járatain.

A MÁV-ra sok panasz érkezik. Nem csak a mi szerkesztőségünkbe, hanem közvetlenül a vasút társasághoz is. A cég vezetősége most úgy határozott, hogy lemosatják az összes vasúti kocsit, kitakaríttatják az üléseket és a függönyöket. De nem ez az egyetlen újítás, amit a közeljövőben megfigyelhetünk a MÁV-nál.

ÁRKÉPZÉS

Spórolás és csökkenő fogyasztás a vezetéstechnika segítségével. Továbbképzés a magas üzemanyagárak árnyékában.

Gondolták volna, hogy az autónk fogyasztása nem csak attól függ, hogy hány lóerős motor van benne, hanem attól is, hogy milyen stílusban vezetjük? Vagy, hogy odafigyelünk-e az olyan apró részletekre, mint a guminyomás, vagy a tetőcsomagtartó. Most, hogy újra 400 forint felé emelkedtek az üzemanyagárak egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit eszik az autónk.