2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Panaszkönyv: Mi a teendő, ha nem működnek a jegyautomaták?

2019. szeptember 21., szombat 21:05

A Panaszkönyvben szó volt nem működő jegyautomatákról és napelemekről, valamint arról, milyen összetevői vannak a manapság nagy népszerűségnek örvendő Ice teáknak.

Káosz

Nem működő automaták, tanácstalan utasok, jegy nélkül vonatra szállók és kétségbeesetten telefonálgatók. Érvényes menetjegy nélkül nem lehet felszállni sem a vonatra, sem a buszra. De mi a teendő akkor, ha a jegyautomata nem működik? A műsor készítői tesztelték a MÁV és a BKK automatáit, és úgy tűnik, a stábnak sikerült a legzűrösebb napot kiválasztaniuk. Hogy miért? Kiderül a Panaszkönyvből.

Napelemek

A műsorban szó volt arról is, hogy néha a legegyszerűbbnek tűnő megoldás bizonyul a legbonyolultabbnak. A következő összeállítás szereplői azt gondolták, a legjobb, ha az egyik legnagyobb áramszolgáltatót bízzák meg egy napelem-beruházás lebonyolításával. A cég ráadásul úgy hirdeti magát, hogy az engedélyeztetéstől a kivitelezésig végig viszi a folyamatot. Azzal senki nem számolt, hogy porszem csúszik a gépezetbe, azaz nem is porszem, hanem egy egész villamosmegálló. Napelemek, kivitelezők, és a bürokrácia útvesztői. Hónapok óta megy az egymásra mutogatás, a tetőre szerelt napelemek pedig még mindig nem működnek.

Teáztunk

Hűsít, oltja a szomjat, finom és talán nem is annyira káros, hiszen a teáról mindenki tudja, hogy egészséges. De vajon az a jeges tea, amit nem mi főztünk, hanem a boltban palackozva árulják, ugyanolyan összetételű, mint az otthoni? És a rendkívül nagy választékból melyik a legfinomabb? Mi nem tudtunk dönteni, úgyhogy ezúttal is szakértőkre bíztuk a rangsor felállítását. Mi van benne, és milyen az íze? Vettük, vittük és teszteltük. Panaszkönyvben a nagy ICE TEA teszt.

Teljes műsor:

Hír TV