2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Panaszkönyv

Panaszkönyv: Mi a jó farsangi fánk titka?

A Hír TV eheti Panaszkönyv című műsorában kiderítették mi az igazi farsangi fánk titka, foglalkoztak az interneten kapható vágyfokozók veszélyeivel és a szigorú útdíjeljárás témakörét is körbejárták.

  • Panaszkönyv: Mi a jó farsangi fánk titka?

Nehéz Attila műsorvezető a Panaszkönyv nagy fánktesztjét úgy vezette fel, hogy felidézte, filmekben az amerikai rendőrök falnak lépten-nyomon fánkot, és megjegyezte, hogy a farsang közeledtével itthon is egyre több helyen botlunk bele különféle ajánlatokba, sőt néhol komplett standokba. Az édesség történelméről is szó esett, nagyjából mindegyik teória elfogadja, hogy a 19. századtól jegyzik hivatalosan különálló ételkategóriaként. De vajon milyen minőségűek a hazai boltokban, pékségekben készen kapható fánkok? Ennek járt utána a műsor stábja.

Szabadfi Szabolcs pék elmondta, hogy bár egyszerűnek tűnik fánkot sütni, valójában különleges odafigyelést igényel, a kész terméket pedig óvni kell. A nézők azt is megtudhatták, hogy a fánk világszerte elterjedt finomság, szinte minden országnak megvan a maga fánkja, idehaza ilyen a csöröge vagy a szalagos fánk. Csíki Sándor gasztronómiai szakíró az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a különböző fánkoknak más és más a tésztája, így az állaga is. Szabadfi Szabolcs és Csík Sándor pékipari vállalkozások, nagyobb üzletek és fánkozók termékeit is megkóstolták, és mondták el róluk a véleményüket.

A műsor második felében a hamisított vágyfokozók hatásairól és mellékhatásairól is szó esett. Nehéz Attila hangsúlyozta, hogy

az egészségüket és az életüket is kockáztathatják azok, akik illegális potencianövelőket szereznek be, mert sokszor nehéz kideríteni, hogy ezek az étrend-kiegészítők pontosan miből készülnek.

Zárótémaként pedig a szigorú útdíjeljárás került górcső alá, ahol a fizetős útra tévedés akár a pótdíj pótdíját vonhatja maga után, és nincs kegyelem a későn fizetőknek sem.

Teljes adás: 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!