2020. január 27.,
hétfő, Angelika napja

Paletta: Zajlik a magyar vonatkozású vatikáni források feltárása

Hír TV

2019. július 16., kedd 18:44

IV. Béla király aranypecsétes oklevelei maradtak fenn a vatikáni levéltár legjobban őrzött részében, az angyalvári levéltári részlegben. A XV. század közepétől források hosszú sora szól a magyar történelemről. Az is a vatikáni gyűjteményeknek köszönhető, hogy egyáltalán tudunk arról, hogy Julianus barát élt és eljutott Magna Hungariába. Vendég: Dr. Tusor Péter, a Magyarságkutató Intézet kutatója, aki mintegy 20 éve kutat a vatikáni levéltárban.

 

Frida országa Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái

Guillermo Kahlo a világ talán legtöbbször fényképezett művészének, Frida Kahlonak volt az édesapja. Mexikóban fotográfus ikon, akinek munkásságát a nemzetközi fotóművészeti színtéren nagyra értékelik, itthon ugyanakkor még kevéssé ismerik. A Műcsarnok kiállítása az ő különleges felvételeiből válogat. Időutazást kínálunk Mexikóba: az 1900-as évek első három évtizedében készült fényképek izgalmas pillanatképek az ország gazdag, többféle kultúrából és tradícióból táplálkozó, sok évszázados építészeti örökségéről, másfelől az elmúlt századelőn felívelő monumentális mexikói építkezésekről. Vendég: Medve Mihály, a kiállítás kurátora.

„Leszakad az ég”

Leszakad az ég – ezzel a címmel készített nótát a Charme zenekar. A tökéletes nyárindító, bulizós dalhoz klip is dukál, amely nem is sokáig váratott magára. Vendég: Jáger Gyula énekes és Fehér Attila zeneszerző.

Teljes adás: 

Hír TV