2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Paletta

Paletta: Újabb reneszánszát élheti a vasút

A MÁV és a Volánbusz integrációjának köszönhetően javulhat a közösségi közlekedés, sőt akár olcsóbban is utazhatunk. Adásunkban Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az lakosság céljait szolgálja, hogy létrejött az ország legnagyobb tömegközlekedési vállalata, hiszen ez 56 ezer embernek ad munkát és évente 800 millió utasnak biztosítja a szolgáltatást.

  • Paletta: Újabb reneszánszát élheti a vasút

A fenntarthatóság és a környezetvédelem egyre fontosabb lesz a jövőben Homolya Róbert közlése szerint. Az Európai Unió nagyon komoly klímavédelmi célokat fogalmazott meg, 2050-re az üvegházhatású gázok kibocsájtását gyakorlatilag nullára kell csökkenteni, ami – mint arra az elnök-vezérigazgató rámutatott – a közlekedésben 90 százalékra kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsájtását.

Az európai közlekedési mixben az üvegházhatású gázok kibocsájtásában 0,5 százalékkal vesz részt a vasút és 72 százalékkal a közút – mutatott rá.

 

Homolya Róbert úgy fogalmazott, újabb reneszánszát élheti a vasút, hiszen a legfenntarthatóbb és a legzöldebb közlekedési mód, ezen kívül a legbiztonságosabb is. Szemléletet kell váltanunk és újra fejlesztenünk kell a vasutat.

Miért vagy kövér, ha nem muszáj?

Az elhízás betegség következménye is lehet. Azok, akik elhízottak szeretik ezt valamire fogni és szeretnek valamire kapaszkodni. Szeretik fogni a hormonokra, de erre valójában 1-2 százalék az esély, 98 százalékban az elhízás hátterében más áll – hívta fel rá a figyelmet a Palettában Dr. Szegheő Péter belgyógyász

Az elhízás és a fogyási képtelenség az esetek döntő többségében az életmódbeli problémákkal magyarázható. Dr. Szegő Péter elmondta, lefogyni annyira nehéz, mint leszokni a dohányzásról vagy az alkoholistáknak az italról.

Átadták a Budapesti Operettszínház díjait

Átadták a Budapesti Operettszínház díjaita magyar operett napja alkalmából tartott gálaesten.

A legígéretesebb szubrettnek járó Bársony Rózsi gyűrűt, a tavalyi évad Marsallbot díjazottja, Széles Flóra vehette át. Az Évad Operettszínésze elismerést Erdős Attila kapta, aki remek énekhangján túl lenyűgöző színészi kvalitásokról és ellenállhatatlan humorérzékről tett tanúbizonyságot az elmúlt esztendőben. Ők voltak a Paletta vendégei.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!