2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Paletta: Újabb reneszánszát élheti a vasút

2020. november 20., péntek 14:52

A MÁV és a Volánbusz integrációjának köszönhetően javulhat a közösségi közlekedés, sőt akár olcsóbban is utazhatunk. Adásunkban Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az lakosság céljait szolgálja, hogy létrejött az ország legnagyobb tömegközlekedési vállalata, hiszen ez 56 ezer embernek ad munkát és évente 800 millió utasnak biztosítja a szolgáltatást.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem egyre fontosabb lesz a jövőben Homolya Róbert közlése szerint. Az Európai Unió nagyon komoly klímavédelmi célokat fogalmazott meg, 2050-re az üvegházhatású gázok kibocsájtását gyakorlatilag nullára kell csökkenteni, ami – mint arra az elnök-vezérigazgató rámutatott – a közlekedésben 90 százalékra kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsájtását.

Az európai közlekedési mixben az üvegházhatású gázok kibocsájtásában 0,5 százalékkal vesz részt a vasút és 72 százalékkal a közút – mutatott rá.

 

Homolya Róbert úgy fogalmazott, újabb reneszánszát élheti a vasút, hiszen a legfenntarthatóbb és a legzöldebb közlekedési mód, ezen kívül a legbiztonságosabb is. Szemléletet kell váltanunk és újra fejlesztenünk kell a vasutat.

Miért vagy kövér, ha nem muszáj?

Az elhízás betegség következménye is lehet. Azok, akik elhízottak szeretik ezt valamire fogni és szeretnek valamire kapaszkodni. Szeretik fogni a hormonokra, de erre valójában 1-2 százalék az esély, 98 százalékban az elhízás hátterében más áll – hívta fel rá a figyelmet a Palettában Dr. Szegheő Péter belgyógyász

Az elhízás és a fogyási képtelenség az esetek döntő többségében az életmódbeli problémákkal magyarázható. Dr. Szegő Péter elmondta, lefogyni annyira nehéz, mint leszokni a dohányzásról vagy az alkoholistáknak az italról.

Átadták a Budapesti Operettszínház díjait

Átadták a Budapesti Operettszínház díjaita magyar operett napja alkalmából tartott gálaesten.

A legígéretesebb szubrettnek járó Bársony Rózsi gyűrűt, a tavalyi évad Marsallbot díjazottja, Széles Flóra vehette át. Az Évad Operettszínésze elismerést Erdős Attila kapta, aki remek énekhangján túl lenyűgöző színészi kvalitásokról és ellenállhatatlan humorérzékről tett tanúbizonyságot az elmúlt esztendőben. Ők voltak a Paletta vendégei.

Teljes adás:

Hír TV