2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Paletta: Új ifjúsági darab a Turay Ida Színházban

Hír TV

2019. november 14., csütörtök 18:46

Egy prózai előadás a rendező szemével, egy unikális koncert, valamint a Rackák világa is megelevenedik itt, a csütörtöki Palettában.

Kincskereső kisködmön- Új bemutató a Turay Ida Színházban

Ifjúsági prózai előadásra készülnek a Turay Ida Színház művészei – mondta el műsorunkban Sztárek Andrea színművész, rendező. A Kincskereső kisködmön bemutatója december 12-én lesz.  A főhős a kis Gergő, akinek a világra való rácsodálkozása, töprengései, az álombeli tündérek, vajákos öregek, a gyöngéd és bölcs szülők, a kudarcok és felismerések irányítják az életét. Lassan megtanulja, megérti a kimondatlan tanítást, hogy a varázstündér, amely az életet széppé és boldoggá teszi, a becsület és a szeretet.

Nagyzenekari koncertre készül a Unique együttes

A tavaly megrendezett 20. jubileumi koncert után az electropop zenét játszó Unique együttes, élén Völgyesi Gabival, novemberben 29-én ismét a MOMKult-ban koncertezik. Az együttes, most először, nagyzenekari kísérettel lép fel. Egyedülálló módon tizenkét zenész lesz a színpadon: az elektronikus zenét játszó Unique vonósokkal, fúvósokkal egészül ki. A nem mindennapi koncert részleteiről Völgyesi Gabi, énekes és Kovacsics Ádám zeneszerző, dalszövegíró árult el részleteket.

„Áldás, Rockandroll” – Megjelent Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák új lemeze

„Áldás, Rockandroll” címmel megjelent a Rackajam új lemeze, amely azokat a népzenei átdolgozásokat tartalmazza, amiket oly nagy szeretettel fogadott a közönség az elmúlt években. Az egyik legjobb magyar prímás kilép az autentikából, az egyik legjobb amerikai gitáros pedig totál belép a magyar zenei kultúrába. Teszik ezt mindketten a legnagyobb természetes eleganciával. A bemutató koncert november 15-én lesz a Fonóban. Ferenczi György Máté Péter-díjas szájharmonika művészt és énekest kérdezte az új lemezről Szani Roland, műsorvezető.

A teljes műsort itt tekinthetik meg:

Hír TV