2020. április 8.,
szerda, Dénes napja

Paletta: The Jacksons a Paloznaki Jazzpikniken

Hír TV

2019. június 11., kedd 18:53

A The Jacksons mellett Rick Astley is ellátogat az idei Paloznaki Jazzpiknikre. Gálahangverseny és klasszikus operaelőadás is lesz a Bartók Plusz Operafesztiválon. Napra pontosan egy évvel ezelőtt hunyt el Lovas István, barátai, tisztelői egy szervezetet alapítottak, amelyik az ő nevét viseli. Erről volt szó a Hír TV Paletta című műsorában kedden.

A Michael Jackson fiútestvéreiből álló The Jacksons formációt most először hallhatják a rajongók Magyarországon, ugyanis ők nyitják meg az idei Paloznaki Jazzpikniket. A Balaton-felvidéki fesztiválon négy színpadon, több mint 30 koncerttel várják az érdeklődőket. A Palettában Valde Orsolya fesztiváligazgató beszélt részletesen a programokról.

Miskolcon pedig a komolyzenéé lesz a főszerep, hiszen hangversenyekkel, kortárs operákkal, ősbemutatókkal, neves hazai és külföldi fellépőkkel várják az operarajongókat a Bartók Plusz Operafesztiválon. A programsorozatról Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekest kérdeztük.

Egy évvel ezelőtt hunyt el Lovas István publicista, politológus, fordító. Barátai, tisztelői pedig egy szervezetet alapítottak, amelyik az ő nevét viseli, létrehozták a Lovas István Társaságot. A stúdióban Kelemen Miklós a Lovas István Társaság elnökségi tagja és telefonon kapcsoljuk Kondor Katalint, a Lovas István Társaság elnökét. Akinek pedig saját élménye, története van a publicistával kapcsolatban, annak levelét várják a tarsasag@lovasistvan.hu e-mail címre.

Hír TV