2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Paletta: „Te lettél”

MTI

2019. december 2., hétfő 18:50

A Paletta hétfői adásában szó volt a matematika tanításáról, kiderült ki lesz a 3. Teqball-világbajnokság sztárvendége, majd egy új videoklipet is bemutattunk.

Konferenciát szerveztek Varga Tamás születésének 100. évfordulója alkalmából

Varga Tamás a matematikatanítás kiemelkedő személyisége, a 20. századi iskolai matematika megújításának egyik vezetője. Munkásságával egész életében a tantárgy tanításának jobbítását szolgálta, nevéhez fűzhető a játékosság és a diákközpontúság bevezetése a reáltantárgyba. Hatása mind a mai napig kimutatható nemcsak Magyarországon, hanem világszerte számos ország oktatásában. Érdemeit és módszereit egy nemzetközi konferencián idézték fel, Budapesten.

Ronaldinho lesz a sztárvendége a Budapesti Teqball-világbajnokságnak

A teqball tulajdonképpen a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport. Domborúan meghajlított, középen plexiüvegből készült „hálóval” elválasztott asztalon játsszák futball-labdával, legalább ketten. December 6-a és 8-a között Budapesten rendezik a 3. Teqball-világbajnokságot, ahol a brazil válogatottal vb-t nyert Ronaldinho lesz az esemény sztárvendége. A 39 éves korábbi futballista sokat tesz a magyar fejlesztésű sportág népszerűsítéséért, emellett aktív gyakorlója is a teqballnak. 

„Te lettél” – megjelent Tóth Andi és Szabó Ádám legújabb dala

Néhány napja jelent meg Tóth Andi és Szabó Ádám videoklipje, amely már a karácsonyi hangulatot idézi. A két énekes részt vesz december 6-án a Limuzinos Mikulás a Gyermekekért elnevezésű rendezvényen, amellyel hátrányos helyzetű gyermekeket támogat a Baptista Szeretetszolgálat.